Obrenovac, 05.07.2022

STRAH IZAZIVA ALERGIJU, NERVOZA SRČANE PROBLEME


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2019.
Proverite šta vam telo poručuje...

Foto:Depositphotos
Naše telo priča priču o emocijama i mislima koje imamo u glavi. Kad ne znamo da iskažemo negativne emocije i kada ih se ne rešavamo na vreme, one se manifestuju kroz probleme sa telom.

Stranica Bright Side donosi nekoliko posledica koje zadržavanje negativnih emocija može da proizvede na našem telu.

Strah može da izazove različite oblike alergija i dermatitisa. Neki istraživači tvrde da obične alergijske reakcije mogu biti povezane sa zdravljem psihe čoveka. Visoka temperatura i astma takođe mogu biti izazvane stresom i sličnim psihičkim poteškoćama.

Problemi sa emocijama i stres mogu da izazovu stomačne probleme. Naš stomak kontroliše veoma kompleksan sistem, a stres koji nam život svakodnevno servira može izazvati probleme sa probavom. Ljudi vrlo često odgađaju rešavanje internih problema i onda pate od ovakvih komplikacija.

Samokritike i strahovi sa sobom donose jake glavobolje i migrene. Ove dve stavke, kao i nisko samopouzdanje i unutrašnji problemi mogu da prouzrokuju stres i uznemirenost, što sa sobom donosi i osećaj poniženosti i potrebu da radite još više da biste bili dovoljno dobri. Sve ovo stvara previše pritiska i informacija u vašoj glavi, zbog čega se javljaju glavobolje i migrene.

Depresija i anksioznost prizivaju srčane probleme. Ukoliko ste često nervozni, razgovarajte sa lekarom, takvi problemi mogu da izazovu probleme sa srcem.

Da biste izbegli sve ovo, posetite psihologa i pokušajte da nađete srž vaših problema. To će vam pomoći da rešite kompletnu situaciju i rešite se posledica koje ti problemi i komplikacije stvaraju na vašem telu. Takođe se preporučuje meditacija koja će vas smiriti i pomoći vam da razbistrite misli.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE