Obrenovac, 05.07.2022

VEŽBAJTE NA PLAŽI


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 06.08.2019.
Najbolje je da izaberete rane jutarnje časove za vežbanje, jer je vazduh tada najčistiji

Foto:Depositphotos
Ako niste stigli da se "utegnete" pre odlaska na more, iskoristite duge dane i boravak na plaži da biste zategli mišiće stomaka i butina.

Za vežbanje su potrebni tegovi od kilogram i po, a mogu da posluže i flašice sa vodom. Najbolje je da izaberete rane jutarnje časove za vežbanje, jer je vazduh tada najčistiji, a i izbeći ćete gužvu na obali.

Kolena

Stanite u položaj za sklekove, oslanjajući se na nožne prste. Zategnite mišiće stomaka. Privucite levo koleno ka grudima koliko možete, a zatim nogu ispružite pozadi, pa podižite iznad nivoa bokova. Pokret ponovite 12 puta, a zatim isto uradite i desnom nogom.

Čučnjevi

Stanite u raskorak, teg uzmite obema rukama i držite ga ispred grudi. Čučnite i istovremeno podižite teg preko levog ramena. Uspravite se, podignite desno koleno do nivoa kukova, pa tegove prenesite na desnu stranu, preko desnog ramena. Ponovite 12 puta, pa promenite stranu.

Opružanje

Lezite na leđa, savijte kolena, uzmite tegove u obe ruke. Podignite bokove i ispružite levu nogu uvis pod uglom od 90 stepeni. Desno stopalo držite ravno na podlozi. Spustite se na podlogu držeći nogu podignutu, a ruke zabacite u stranu, ali tako da ne dodirnu tlo. Ponovite vežbu 12 puta, menjajući stranu.

Izdržaj

Sedite na podlogu, teg obuhvatite obema rukama i držite ispred tela u nivou grudi. Podignite stopala od podloge, blago savijte kolena i nagnite se pozadi za oko 45 stepeni. Zategnite mišiće stomaka i pokušajte što duže da držite ruke i noge ispružene. Vratite se na početak i ponovite vežbu 12 puta.

Noge preko glave

Lezite na leđa, savijte kolena, ruke položite pored tela. Podignite noge uspravno, pod uglom od 90 stepeni, oslanjajući se rukama na podlogu. Zabacite desnu nogu iza glave, držeći levu i dalje u uspravnom položaju. Vratite se na početak, ponovite vežbu 12 puta jednom, a zatim i drugom nogom.

Bočni mišići

Lezite na desni bok, oslonite se na levu podlakticu i na desno koleno i potkolenicu. Teg uzmite u levu ruku, ispružite je iznad glave. Podignite se od podloge. Teg privucite ispred grudi, istovremeno podižući levu nogu uvis koliko možete. Ponovite vežbu 12 puta pa promenite stranu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE