Obrenovac, 05.07.2022

DOBAR OSE─ćAJ ZA CEO DAN


Izvor: Nova.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 20.09.2020.
Najbolje ve┼żbe za jutarnji trening

Foto:Ilustracija/Pixabay.com


Mnogo je studija koje pokazuju da ako ve┼żbate ujutro, bic╠üete boljeg raspolo┼żenja tokom celog dana.

Predstavljamo vam nekoliko jednostavnih jutarnjih ve┼żbi koje c╠üe vam pomoc╠üi da se osec╠üate sjajno tokom celog dana.

Neke od njih mo┼żete da uklju─Źite u jutarnju rutinu ve┼żbanja, a sve se mogu raditi od kuc╠üe, a da ne morate da idete u teretanu.

Ma─Źije istezanje

Kleknite "na sve ─Źetiri". Po─Źnite sa izvijanjem le─Ĺa, tako da se glava pribli┼żava karlici. Zatim le─Ĺa izvijte u luk. Radite ove pokrete polako, otprilike 4 ili 5 puta.

D┼żamping d┼żekovi

Ska─Źite dok širite ruke i noge. Mo┼żete raditi ovu ve┼żbu jedan minut, a zatim postepeno produ┼żavati vreme.

Podizanje nogu sa strane

Lezite na stranu, a jednu ruku stavite na bok. Podi┼żite jednu nogu. Ova ve┼żba se radi u seriji od 10 ili 15 ponavljanja.

Ve┼żba u pozi "stola"

Po─Źnite sa pozirom stola. Udahnite pre zapo─Źinjanja svakog pokreta. Dok izdišete, podignite levu nogu paralelno sa podom dok podi┼żete desnu ruku, tako─Ĺe paralelno sa podom. Udahnite dok spuštate ruku i nogu. Ponovite za drugu stranu. Deset ponavljanja na svakoj strani je dobra polazna osnova.

─îu─Źnjevi

Stanite nogama malo odmaknutim od kukova. Ruke su ispred vas. Zatim se spustite kao da ┼żelite da sednete dok ne dostignete ugao od 90 stepeni. Ako ┼żelite, mo┼żete se spustiti ni┼że. Zatim se vratite u po─Źetni polo┼żaj. Ponovite 15 puta u dve serije za po─Źetnike.

Sklekovi

Po─Źnite da le┼że─çim polo┼żajem, licem nadole, ali je telo podignuto u visini ruke. Ruke treba da budu u ravni sa ramenima. Udahnite dok spuštate telo. Dok izdišete, morate se vratiti u po─Źetni polo┼żaj.

Iskorak

Stanite sa stopalima u ravni ramena. Stavite ruku na bokove. Napravite jedan veliki korak napred desnom nogom. Pazite da koleno ne ide predaleko napred, odnosno pored no┼żnih prstiju. Levo koleno spustite gotovo na nivo poda. Naizmeni─Źno menjajte noge.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE