Obrenovac, 05.06.2023

┼áTA ─ćE SE DESITI AKO SPAVATE U ─îARAPAMA?


Izvor: Espreso/Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2022.
Verovatno POJMA NISTE IMALI

Foto:Profimedia


Kada je u pitanju nošenje ─Źarapa u krevetu, sve zavisi od li─Źnih preferencija. Neki ne mogu da zaspe ako nemaju tople ─Źarape na nogama, a drugi ne mogu da podnesu tu pomisao i u krevet idu bosi. Ali ispostavilo se da spavanje u ─Źarapama mo┼że da ima neke manje prijane posledice, pa ako ste navikli da ih ostavljate na stopalima preko no─çi, mo┼żda je vreme da preispitate tu naviku.

Bright Side otkriva šta se doga─Ĺa ako no─çu nosite ─Źarape.

Smanjuje se protok krvi u vašem telu

─îarape poma┼żu da su naša stopala topla, što privremeno mo┼że da pove─ça cirkulaciju krvi. Ali ako du┼że nosite ─Źarape, efekat je suprotan pa se protok krvi smanjuje.

Podlo┼żniji ste riziku od ko┼żnih infekcija

Obratite pa┼żnju na vrstu tkanine od koje su izra─Ĺene vaše ─Źarape. Sinteti─Źki materijali, poput poliestera ili najlona, nisu prijatni za ko┼żu i ne dopuštaju vašim stopalima da dišu.

No─çno znojenje je prili─Źno uobi─Źajeno, a ako spavate pod teškim pokriva─Źem, vla┼żno i toplo okru┼żenje stvara savršeno tlo za razmno┼żavanje bakterija koje mogu uticati na vaša stopala. Ako su neke jake hemikalije, kao što su boje i smole, bile koriš─çene za izradu vaših ─Źarapa, velike su šanse da ─çete razviti iritaciju i osip.

Mogli biste da se probudite s bolnim tragovima

Ako su elasti─Źne trake koje dr┼że ─Źarape na nogama preuske, mogli biste da se probudite s bolnim crvenkastim tragovima. Kao i svaki pripijeni komad ode─çe, ─Źarape s uskim elasti─Źnim trakama mogu da ograni─Źe protok krvi uzrokuju─çi oticanje.

Mogu uticati na vašu telesnu temperaturu

Kada se no─çu odmarate, telo nastavlja da radi i puno toga se doga─Ĺa dok spavate. Temperatura tela mijenja se nekoliko puta tokom no─çi, a mi bolje spavamo kada nam je hladnije. Ako nosite ─Źarape koje nisu od prozra─Źnih tkanina, vaša telesna temperatura mo┼że da poraste i ometa vam san.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE