Obrenovac, 10.12.2023

BICIKLIJADA BARI─î - DRA┼ŻEVAC


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.10.2017
Zaposleni u Osnovnoj ┼íkoli '14.oktobar' u Bari─Źu i ove godine su organizovali ┬ámanifestaciju 'Biciklisti─Źki susreti'

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Zaposleni u Osnovnoj školi "14.oktobar" u Bari─Źu i ove godine su organizovali šestu po redu  manifestaciju "Biciklisti─Źki susreti". Put Dra┼żevca, stazom dugom jedanaest kilometara, krenulo je preko 50 u─Źenika ove škole, da bi im se tokom vo┼żnje pridru┼żili i u─Źenici Osnovne škole u Dra┼żevcu.

Cilj biciklijade je organizacija slobodnog vremena, razvoj svesti o va┼żnosti kretanja, o─Źuvanje zdravlja, o─Źuvanje prirode, kao i orijentacija u prostoru. Pored promocije zdravih stilova ┼żivota , današnje aktivnosti bile su usmerene i na edukaciju dece za bezbedno u─Źeš─çe u saobra─çaju.

Pre samog polaska deca su prisustvovala interesantnom predavanju na temu ekologije i zaštite ┼żivotne sredine gde su kroz prezentaciju mogli da nau─Źe na koji na─Źin se ─Źuva svoja okolina. Akcenat je stavljen na veliku va┼żnost o─Źuvanja ┼żivotne sredine i na bu─Ĺenje odgovornog ponašanja prema prirodii kod najmla─Ĺih.

Veliki odziv u─Źenika iznenadio je i same organizatore koji navode da iz godine u godinu broj zainteresovanih u─Źenika za ovakav vid manifestacije raste.

Po dolasku u Dra┼żevac na terenu fudbalskog kluba odr┼żani su sportski susreti u─Źenika gde su mališani pokazali svoja sportska ume─ça ali i takmi─Źarski duh. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE