Obrenovac, 10.12.2023

Biciklistički susreti u Maloj Moštanici


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.10.2018
Zaposleni u Osnovnoj školi '14.oktobar' u Bariču i ove godine su organizovali već tradicionalnu, sedmu po redu, manifestaciju 'Biciklistički susreti'

Foto:lokalnenovine.rs
Zaposleni u Osnovnoj školi "14.oktobar" u Bariču i ove godine su organizovali već tradicionalnu, sedmu po redu, manifestaciju "Biciklistički susreti". Učenici ove škole, zajedno sa svojim nastavnicima, prešli su stazu dugu 23 kilometra od Bariča, preko visoravni Vinogradi do Male Moštanice i nazad putem koji vodi preko Vranića i Jasenka do Bariča.

Cilj biciklijade je sticanje i primena znanja za snalaženje u saobraćaju i prirodi i razvijanje veština za reagovanje u slučaju vanredne situacije na terenu. Pored toga cilj je i promocija zdravih stilova života, razvoj svesti o važnosti kretanja, očuvanje zdravlja i očuvanja prirode.

Celodnevni program na terenu objedinio je sadržaje saobraćajne, geografske, likovne, ekološke i sportske sekcije.

Nepregledna šarena kolona malih biciklista, na putu do škole u Maloj Moštanici, zastala je pored kuće akademskog vajara Ratka Vulanovića gde su deca, u dvorištu kuće, imala priliku da vide postavku skulptura od kamena, drveta i metala. Kroz razgovor sa umetnikom mogli su da saznaju sve o simbolici i porukama koje izviru iz njegovih radova.

Po dolasku u Osnovnu školu u Maloj Moštanici, održani su sportski susreti učenika gde su mališani pokazali svoja sportska umeća ali i takmičarski duh. Pored sportskog sadržaja učenici su imali priliku i da nauče nešto novo kada je u pitanju pružanje prve pomoći povređenom licu, pravila ponašanja u saobraćaju i bezbednom učestvovanju u saobraćaju, kao i i druge vidove povezivanja teorijskog znanja sa praktičnim. Volonteri Crvenog krsta Obrenovac deci su prezentovali pokaznu vežbu pružanja prve pomoći u slučaju povreda na terenu.

Zamišljena kao manifestacija rekreativno - edukativnog karaktera biciklijada je počela u 8 časova, a završena u 18 časova, gde su mališani na završnom času u Osnovnoj školi u Bariču kroz razgovor sa nastavnicima, pisanje izveštaja i crtanje uočenih motiva sumirali utiske sa izleta.

 Organizaciju i realizaciju ove manifestacije pomogli su Gradska opština Obrenovac, Policijska stanica Obrenovac, Dom zdravlja Obrenovac, Crveni krst Obrenovac, RTV MAG, Lokalne novine, osoblje škole,roditelji i bivši učenici.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE