Obrenovac, 21.01.2021

Obrenovčani danas obeležavaju Međunarodni dan porodice


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2017.

Foto:Promo
Međunarodni dan porodice se u svetu obeležava od 1993. godine svakog 15. maja, a gradska opština Obrenovac će tim povodom danas organizovati muzičke igre i druženje sa animatorima za decu, na gradskom trgu u Obrenovcu, od 11 do 13 časova.

Centar za podršku porodici Obrenovac, jedan od programa SOS Dečijih sela Srbija, usmeren  je na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodice i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične. Ovaj praznik obeležava se sa ciljem afirmacije porodice i porodičnih vrednosti i podizanja svesti o problemima i pitanjima porodice.

Usluge programa jačanja porodica su: kućne posete porodicama u riziku, individualni savetodavni rad sa roditeljima, pomoć u učenju za decu, savetodavni rad sa adolescentima, pomoć porodicama u ostvarivanju različitih prava u saradnji sa lokalnim institucijama, grupne aktivnosti za roditelje i decu, kao i aktivnosti usmerene na osnaživanje mladih.

Organizacija SOS Dečja sela Srbija u našoj zemlji je prisutna od 2004. godine i deo je Međunarodne organizacije SOS Dečjih sela, osnovane 1949. godine

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE