Obrenovac, 10.12.2023

ZA PAMETNA I EFIKASNA REÅ ENJA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.04.2018.
Žene biraju održivost!

Foto:Promo
Žene u Srbiji biraju održivost!

Ovo je u najkraćem rezultat istraživanja urađenog u okviru projkta Žene u održivoj energetici - WISE.

U istraživanju je učestvovalo 1.000 žena, i pokazalo da žene u domaćinstvima u Srbiji pokazuju visok stepen informisanosti o energetskoj efikasnosti, a kao razlog za nesprovođenje mera za unapređenja najčešÄ‡e se navodi nedostatak novca. S druge strane mali broj njih je upozat s kreditima za unapređenje energetske efiksanosti.

- Električni automobil kupilo bi čak 83 odsto profesionalno angažovanih žena, ukoliko bi država omogućila subvencije za kupovinu, a poljoprivrednice i preuzetnice su i te kako zainteresovane za primenu zelenih tehnologija u poslovanju - navodi se u istraživanju.

U okviru ovog projekta formirana je WISE ekspertska mreža žena koje se profesionalno bave energetikom, klimatskim promenama i zaštitom životne sredine. Ovu mrežu čini 200 žena i prva je te vrste u Jugoistočnoj Evropi.

- Živimo u vremenu koje je pred našu generaciju postavilo veoma težak zadatak - na nama je da svoja znanja, veštine i pamet usmerimo ka pronalaženju održivih, zelenih i pametnih rešenja koja će učiniti da naš, ali i život budućih genaracija bude dostojan ljudi, bezbedan i human - rekla je Branislava Jovičić, WISE projktna menadžerka.

Konferenciju Žene u održivoj energetici otvorio je minister Aleksandar Antić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE