OBJAVLJEN KONKURS ZA UPIS BRUCOŠA!

Univerzitet u Beogradu je na svom sajtu objavio konkurs za upis brucoša. Preuzeće ga i svi fakulteti, a biće objavljen i u medijima. Budući akademci na raspolaganju imaju 101 studijski program i 14.222 mesta.

Nedoumice i predrasude treba ostaviti po strani kažu profesori, jer na fakultetima ima novih studijskih programa. Zato se pre upisa treba dobro informisati. Predložen broj budžetskim mesta će se korigovati u skladu sa odlukom Vlade.

– Imamo lepezu fakulteta u četiri grupacije, u medicinskoj grupaciji, u prirodnim naukama, u inženjerskim naukama, u društveno-humanističkim nauka, tako da ima mesta za sve, ima različitih programa, zato želim svima da poručim da se što pre opredele i da se pripreme za prijemne ispite – kaže prof. Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu.

Rektorat univerziteta u Beogradu, Rektorat, Vladan Đokić
FOTO: ZORANA JEVTIĆ, SONJA SPASIĆ

Profesor Dejan Filipović, prorektor Univerziteta u Beogradu, rekao je da je u poslednjih godinu dana nekoliko fakulteta uradilo akreditaciju ili reakreditaciju, tako da je formirano nekoliko novih studijskih programa koji su potpuno usaglašeni i sa Bolonjskom deklaracijom i sa potrebama tržišta.

Na sva tri nivoa studija Univerzitet u Beogradu ima 369 studijskih programa, a prvu godinu studija moći će da upiše 26 438 studenataDve trećine je za studije o trošku države. Izuzetno je važno i dovođenje stranih studenata, kojih je za sada veoma malo.

Studenti, Indeks, Studentska Knjižica
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

– Postoje neki objektivni razlozi za koje smo mi krivi kao univerzitet, a to su neadekvatni studijski programi koji nisu na engleskom jeziku, koji nisu usavršeni, nisu inovirani, a sa druge strane postoje problemi koji su vezani za određene tehničke mogućnosti studiranja kod nas kao što su vize, boravak, određene dozvole koje treba da se dobiju, učenje jezika, tako da ćemo nastojati da se u budućem periodu poveća taj broj studenata – rekao je rektor.

Prvi upisni rok počinje 19. juna, a završava se 12. jula.

Kurir.rs/ RTS/ A. K.

Foto: Zorana Jevtić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *