VAŽNO ZA SVE VOZAČE U BEOGRADU

Grad Beograd i „Parking servis” konstantno rade na stvaranju uslova za što bezbedniji saobraćaj u prestonici, prevashodno vodeći brigu o deci kao učesnicima u saobraćaju. Želeći da detinjstvo za decu glavnog grada učini što boljim i sigurnijim, kao društveno-odgovorno preduzeće „Parking servis“ je 2007. godine pokrenuo akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“ i sprovodi je sa ciljem da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima.

Ovog oktobra počeo je 17. ciklus sada već čuvene akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, a od 2007. godine održano je preko 1.000 edukativnih predstava i oko 100.000 đaka prvaka dobilo je fluorescentne prsluke, kako bi bili uočljiviji vozačima na putu od kuće do škole. Od početka trajanja akcije, više od 200.000 mališana prošlo je edukaciju koja im na popularan način objašnjava kako da se ponašaju u saobraćaju, dok su uz pomoć jednostavnih i zabavnih predstava, prvaci naučili kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove.

Đaci
Đacifoto: Promo

U školskoj 2023/2024. godini, u 17. ciklusu akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, učenici prvog razreda 170 beogradskih osnovnih škola, putem interaktivnih predavanja uče o najosnovnijim pravilima ponašanja u saobraćaju, a svaki učenik, od „Parking servisa“ na poklon dobija svetloodbojni prsluk, kako bi bio uočljiviji ostalim učesnicima u saobraćaju.

Takođe, u oktobru se organizuje i akcija „Đačko parking mesto“ tokom koje se sakuplja novac od plaćanja parkiranja na posebno obeleženim đačkim parking mestima i u okviru koje tridesetčetiri osnovne škole od JKP „Parking servis“ dobijaju nastavna sredstva kao što su interaktivne table, računari, štampači itd.

Posle velikog uspeha ove akcije u kojoj se doniraju nastavna sredstva školama, odlučeno je i da se slična akcija sprovede kako bi se pomoglo i porodilištima, te se i ove godine tradicionalno organizuje akcija „Bebi parking mesto. U okviru ove akcije „Parking servis“ svake godine donira medicinska sredstva kupljena novcem od plaćanja parkiranja na 24 „bebi“ parking mesta, posebno obeležena ispred četiri beogradska porodilišta, koja se nalaze u zonskom sistemu parkiranja. Za vozače je važno da znaju da će za obeležena „Bebi parking mesta“ važiti režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi. Akcija je pokrenuta 2017. godine sa ciljem da se na viši nivo podigne kvalitet pružanja usluga beogradskih porodilišta.

Zahvaljujući ovakvim društveno-odgovornim akcijama dolazi do poboljšanja uslova za rad svih institucija u kojima borave najmlađi, ali prvenstveno cilj jeste da se deci omogući bezbrižno odrastanje i sigurnost na ulici.

Izvor : Espreso / Promo

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *