ZAHTEVI MINIMALNI, A TEK PLATA… OVO SU TRENUTNO NAJTRAŽENIJI POSLOVI U BEOGRADU

Građevinski inženjeri sa licencama, elektroinženjeri, lekari specijalisti, najpre anesteziolozi i reumatolozi, medicinske sestre, mašinski inženjeri, kuvari, vozači teretnih kamiona i vozači autobusa su najtraženija zanimanja u Beogradu, rečeno je na Sajmu zapošljavanja, koji je održan danas u prostorijama opštine Novi Beograd.

– I imamo dosta tražnje za poslovima fizičko-tehničkog obezbeđenja i higijeničara – dodaje Siniša Knežević, zamenik direktora beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako dalje navodi, u Beogradu iz godine u godinu opada broj nezaposlenih.

– Prema poslednjim podacima, koje objavljujemo svakog poslednjeg u mesecu, u Beogradu imamo 44.983 nezaposlena lica – dodaje Knežević.

doktor, lekar
FOTO: SHUTTERSTOCK

Trećinu nezaposlenih čine mladi do 30 godina

Među nezaposlenima, mladi do 30 godina čine 34%, a odmah iza njih su lica starija od 50 godina.

– To su dve udarne kategorije koje su bez posla. Oni koji ulaze u sferu tržišta rada i oni koji su u drugoj fazi svog radnog veka, pogotovo kada ostanu bez posla kao tehnološki višak – pojašnjava Knežević iz NSZ.

Kakve radnike poslodavci traže?

Na ovom Sajmu zapošljavanja, ponuda radnih mesta je bila raznovrsna, a iskustvo nije nužno.

– Mi tražimo šest radnika, u zavisnosti od pozicije zavisi i potreba za iskustvom. Trenutno nam se javilo malo više starijih, nego mlađih lica – rekli su na jednom štandu.

Hrvatska, plata
FOTO: SHUTTERSTOCK, ILUSTRACIJA

Zanimljivo, za radnu poziciju vaspitača prijavio se defektolog.

– Tražimo jednog vaspitača i jednu medicinsku sestru. U potrazi smo za nekim sa iskustvom, čak se pojavljuju tek penzionisani vaspitači koji traže posao – rekli su ispred jednog gradskog vrtića.

Izvor : Kurir.rs/Telegraf Biznis

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *