DANAS POČINJE ISPLATA UVEĆANIH PENZIJA

Penzioneri koji pripadaju kategoriji samostalne delatnosti, ​njih 110.489, danas su dobili penzije uvećane za 5,5 odsto, a za dva dana, 4. novembra, očekuje nas isplata većih penzija i za vojne i poljoprivredne penzionere, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

– Potom će 10. novembra biti isplaćene uvećane penzije za penzionere koji pripadaju kategoriji „zaposleni“, a kojih je više od 1,3 miliona. To je još jedno ispunjeno obećanje, još jedna potvrda ispravnosti naše ekonomske politike i pokazatelj naše brige za najstarije – naveo je ministar na svom Instagarm nalogu.

– Pritom, penzionere uskoro, već od 1. januara 2024. godine, očekuje novo povećanje penzija od 14,8 odsto. Time ćemo stići do 390 evra prosečne penzije od januara meseca, što je korak bliže ispunjenju najnovijeg cilja koji smo postavili da prosečna penzija u Srbiji 2027. godine bude 650 evra. Pored povećanja penzija, ne smemo zaboraviti ni da će svi penzioneri u Srbiji dobiti po 20.000 dinara novčane podrške 30. novembra. Želimo da podignemo kvalitet života naših najstarijih sugrađana i da im još jednom kažemo hvala za sve što su uradili za našu zemlju, i to je politika od koje nećemo i ne smemo odustati.

Izvor: Novosti

Foto:Instagram/ mali_sinisa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *