DEČIJA NEDELJA 2023 OD 2. DO 8. OKTOBRA

Dečija nedelja 2023 biće organizovana od 2. do 8. oktobra, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Pod sloganom „Veliko srce dece Srbije„, manifestacija će biti posvećena unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da razvijaju sve svoje potencijale, kao i vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji.

U nedelju, 1. oktobra od 14.00, u Narodnom muzeju biće dodeljena priznanja za dobročinstvo deci „Maslačak“ i tako će biti najavljena manifestacija.

U Narodnoj skupštini, 3. oktobra od 12.00, biće održana Sednica učeničkih parlamenata, čija je tema „Aktivna uloga vršnjačkih timova škola u razvoju empatije i solidarnosti“.

Javna debata „Porodica temelj društva – podrška roditeljstvu“ planirana je za 4. oktobra od 12.00 u Medija centru (Terazije 3). Godišnje nagrade „Neven“ i „Dobra igračka“ biće dodeljene u okviru manifestacije Dečija nedelja 2023, 5. oktobra od 13.00 u Narodnom muzeju.

Festival dečijeg stvaralaštva, 6. oktobra od 12.00 u MTS dvorani, čine prezentacije dečijih radova i kreativne radionice, a razmena igrovnih i stvaralačkih aktivnosti dece i starih pod sloganom „Mostovi među generacijama“ biće upriličena 7. oktobra od 11.00, u Gerontološkom centru Beograd – Dom Bežanijska kosa.

Sve vreme manifestacije trajaće nacionalna online kampanja „Veliko srce dece Srbije – slagalica prijateljstva!“ čiji će rezultati biti objavljeni 8. oktobra na društvenim mrežama Prijatelja dece Srbije.

Izvor:Dan u Beogradu

Foto:Boris Kuzmanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *