NAJBOLJIMA NA KOKURSU ZA OSNOVCE „NAŠ VOJNIK, NAŠ HEROJ“ VREDNE NAGRADE!

Ministarstvo odbrane poziva sve osnovce i njihove učitelje i nastavnike da učestvuju na nagradnom konkursu „Naš vojnik, naš heroj“ i da kreativnim radovima na temu „Velike bitke Velikog rata“ osvoje vredne nagrade.

Cilj konkursa, koji organizuju Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete, jeste promocija vojnog poziva i približavanje tradicionalnih nacionalnih vrednosti mladim naraštajima.

Radovi sa ranijih konkursa
RADOVI SA RANIJIH KONKURSAFOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

Svi zainteresovani učenici, od prvog do osmog razreda, imaju priliku da svoju maštovitost, stvaralaštvo i umetnički izraz iskažu u jednoj od tri kategorije.

Mladi ljubitelji pisane reči, u kategoriji „srpski jezik“ mogu da konkurišu literarnim radom – pesmom ili proznim tekstom, nadareni za slikarstvo u kategoriji „likovna kultura“ moći će da prilože likovni rad u tehnici po izboru, dok će osnovci koji se opredele za kategoriju „tehnika i tehnologija“ biti u prilici da se izraze kratkim kreativnim video klipom ili maketom i tako na najbolji način predstave njihovo viđenje teme ovogodišnjeg konkursa.

Za najkreativnije autore i njihove nastavnike Ministarstvo odbrane pripremilo je vredne nagradePrvoplasirani će dobiti nagradni boravak u vojnom hotelu na Tari, drugo mesto donosi nagradni boravak u vojnom objektu za odmor i rekreaciju u Vrnjačkoj Banji dok će trećeplasirani biti nagrađeni boravkom u Vojnoj ustanovi „Morović“.

Podsećamo i da propozicije konkursa nalažu da rad treba da bude originalna kreacija i da ne sme narušavati autorska prava niti intelektualnu svojinu drugih lica.

Neki od radova prethodnog ciklusa
NEKI OD RADOVA PRETHODNOG CIKLUSAFOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

Osnovci koji žele da učestvuju na konkursu treba da predaju radove nastavnicima razredne ili predmetne nastave do 19. februara 2024. godine. Nastavnici vrše odabir najboljih radova, a nakon izvršene selekcije izabrane radove potrebno je dostaviti najkasnije do 4. marta 2024. godine Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Svečano proglašenje pobednika i uručenje nagrada planirano je 24. aprila 2024. godine.

Detaljne informacije o konkursu mogu se pronaći na ovom linku.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Ministarstvo odbrane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *