NIJE UVEK TEŠKO DA SE ZARADI 80.000 RSD

Prosečna plata u januaru 2024. godine iznosila je 95.836 dinara bez poreza i doprinosa, što je za 15,9 procenata veće nego u istom periodu prošle godine. Agencijske ponude za posao Beogradu pokazuju gde je moguće zaraditi toliku platu. Evo gde se može imati, ako ne baš tolika zarada, onda bar 80.000 dinara.

Oglasima su dominirali poslovi vezani za znanje engleskog jezika, odnosno agente prodaje, ali su vrlo popularni i neki zanati i drugi fizički poslovi.

Agent u korisničkom servisu

Ubedljivo najveći broj ponuda za platu od 80.000 dinara ima u kategoriji agenata u korisničkim servisima. Opis njihovog posla je raznolik, ali je prodaja primarna delatnost. Na primer, u jednom oglasu popularne platfome Infostud se navodi kako se traži agent prodaje u finansijskoj instituciji u Beogradu, a pomenuti iznos je naveden kao početna plata jer im zarada može porasti i do 250.000 dinara.

Tinejdžerka, Posao
FOTO: PROFIMEDIA

Pored toga, nude i razne benefite za zaposlene od obuka i brzog napredovanja do svežeg sezonskog voća u kancelariji, besplatnih treninga i članstva u biblioteci. Ovi poslodavci pojašnjavaju da im je potreban iskusan prodavac sa izraženim sposobnostima za pridobijanje klijenata. Kandidat mora da ima izuzetne veštine komunikacije, da tečno govori engleski jezik i da ima izraženu ambiciju za razvoj karijere.

Prodavac kartonske ambalaže

Pažnju nam je privukao oglas u kojem se traži radnik koji koji bi radio kao prodavac u maloprodajnom objektu za prodaju kartonske ambalaže i opreme za pakovanje. Ovo je takođe početna plata.

Poslodavac nudi plaćenu obuku, stimulativnu zaradu, prijavu od prvog dana, 40 časova rada nedeljno, neradni državni praznici, kao i sva ostale benefite u skladu sa zakonom o radu, objašnjeno je.

Prodavnica, Igračke
FOTO: OLGA SERGEEVA / PANTHERMEDIA / PROFIMEDIA

Kako navode, minimalni uslovi koje kandidat treba da ispunjava su „veština u direktnoj komunikaciji sa kupcima, poznavanje rada na računaru, tečan engleski jezik na koverzacijskom nivou, kao i pedantnost i preciznost u obavljanju posla.“

Opis posla prodavca je prezentacija kupcima robe, rad na kasi, izlaganje, prijem i izdavanje robe, kao i briga o urednosti radnog prostora, precizirali su.

Trgovac u marketu

Trgovci su među najtraženijom grupom na platformama za oglašavanje. Stoga smo pronašli brojne oglase u kojima se nudi plata od 80.000 dinara za rad u raznim marketima u prestonici. Mnogi navode kao prednost da nije potrebna diploma fakulteta za rad na ovoj poziciji, a pogodan je i za studente i one koji samo žele dodatan džeparac.

kasirka
FOTO: SHUTTERSTOCK

Prodaja preko ‘TikToka’

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice ‘TikTok’ prodrla je u sve segmente poslovanja i mnogi se trude da je što bolje iskoriste. Tako je nastala i ova pozicija na kojoj možete zaraditi početnu platu od 80.000 dinara.

Opis posla: Učestvujte u kreiranju sadržaja za društvene platforme ili samo – medijske naloge, predstavljajte proizvode marke putem prijenosa uživo na „TikToku“ u stvarnom vremenu, predstavljajte proizvode i promičite kupnju javnosti. Organizujte i sumirajte uzorke proizvoda nakon uživo, navedeno je na sajtu. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.

TikTok, Tik Tok
FOTO: SHUTTERSTOCK

Radi se u dve smene, dnevna (14-22 časova) i noćna (22-6 časova), svaka po 8 sati. Kako navode radi se 5 dana u nedelji, prema rasporedu smena, a kompanija daje subvencije za subotnje i nedeljne smene.

Maserka

Salon sa dugogodišnjim iskustvom na Novom Beogradu traži dve maserke za obavljanje profesionalnih masaža, a početna plata im je upravo 80.000 dinara. Navedeno je da se radi u opuštenoj atmosferi, a isplata je na dnevnom nivou, a sve uz dogovor.

čovek, bol, masaža, leđa, žena, maserka
FOTO: PROFIMEDIA

Pomenutu zaradu ostvaruju, na primer, i pomoćni radnici u nekim ugostiteljskim i uslužnim objektima, radnici u buticima, na benzinskim pumpama i brojnim drugim poslovima u Beogradu.

Izvor : Kurir.rs/BizPortal

Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *