OD DANAS NOV NAČIN PLAĆANJA STRUJE

Domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju od danas, 1. novembra, na sajtu „Elektroprivrede Srbije“ moći će da koriste novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje – Uvid u račun.

Pokretanjem novog, savremenog i efikasnog elektronskog servisa, unapređuje poslovanje, razvija nove usluge i pobolјšava kvalitet postojećih servisa za kupce električne energije. Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom.

Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama. Samo korišćenje portala biće jednostavno, kao i proces registracije i prijave.

softver, kompjuter, programer, softver inženjer
FOTO: PROMO

Korisnici portala će moći bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija, i to putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Novina je i da će korisnici moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Srbije. Aktiviranjem jedinstvenog portala sa radom će prestati dosadašnji regionalni portali.

Do kraja godine, biće dostupna i mogućnost podnošenja prigovora na račun (reklamacije). U narednoj fazi digitalizacije, koja je planirana za početak 2024. godine, „Elektroprivreda Srbije“ aktiviraće i mobilnu aplikaciju „Uvid u račun“.

Izvor : kurir.rs

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *