OVDE JE DETALJNA PROGNOZA ZA NOVEMBAR

Do kraja oktobra će biti toplo vreme sa povremenom kišom, a i u novembru nas čekaju temperature iznad proseka, kaže za Kurir meteorolog Slobodan Sovilj iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

– Do kraja ovog meseca zadržava se toplo vreme znatno iznad proseka za ovo doba godine, ali uz povremena naoblačenja sa kišom i to od srede do petka. Na samom kraju meseca odnosno 29. i 30. biće dosta sunčanih intervala. Sutra će biti najtopliji dan do kraja oktobra sa maksimalnim dnevnim temperaturama od 24 do čak 29 stepeni stepeni. Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji, a u ostalim delovima će biti do 20 do 25 stepeni Celzijusovih – navodi Sovilj i dodaje:

Slobodan Sovilj
FOTO: KURIR TV, SHUTTERSTOCK

 Što se tiče novembra temperature će biti iznad proseka, a očekivano odstupanje je plus dva stepena u odnosu na prethodnih 30 godina. Srednja novembarska temperatura će biti od 11 do 14 stepeni. U nižim predelima moguća je pojava nekoliko mraznih dana sa temperaturama malo ispod nula stepena.

Prema njegovim rečima to će verovatno biti u poslednjoj dekadi meseca odnosno posle 20. novembra.

– Biće povremenih i ravnomernih padavina od 40 do 70 mm kiše u nižim predelima, dok se na planinama očekuje do 90 mm. Za razliku od septembra i oktobra tokom novembra imamo pojavu će padavine biti ravnomernije raspoređene. Međutim, snega i dalje nema na vidiku kao ni ozbiljnijeg zahlađenja u nižim predelima.

Izvor : Kurir.rs/ A. K.

Foto: Stefan Stojanović, Mondo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *