STIGLE NOVE INFORMACIJE IZ PORESKE UPRAVE

Poreska uprava Srbije odbjavila je da je rok za izmirivanje prve obaveze za ovaj mesec 5. septembar.

Tada je prema Upravi potrebno dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u avgustu, kao i izveštaje o zapošljavanja osoba sa invaliditetom za avgust i uplati sredstava.

Nakon toga sledi 11. septembar, rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za avgust i za podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost (PDV) i plaćanje ovog poreza.

Šalter
Šalterfoto: Beta/Vuk Branković

Rok za najveći broj obaveza ističe 15. septembra, do kada je neophodno platiti akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za avgust, zatim doprinose za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za avgust.

Do istog datuma potrebno je podneti i poreske prijave i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, poreske prijave za PDV za avgust i platiti ovaj porez, zatim podneti obrazac PID PDV 1 za avgust, ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu.

Šalter
Šalterfoto: Dado Djilas

Istog dana ističe i rok za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za avgust, za plaćanje akcize za drugu polovinu prethodnog meseca i podnošenje poreske prijave za obračun avgustovske akcize kao i za podnošenje prijave o obračunu akcize na struju za agustovsku potrošnju i za plaćanje te akcize.

Dalje, 29. septembar je rok za plaćanje obračunate akcize za prvu polovinu meseca.

Izvor : Espreso/Telegraf Biznis

Foto: Dado Đilas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *