STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE ZA MLADE

Projekat „Moja prva plata“ krenuće u novom ruhu, a osnovna promena je uvećana plata mladima u okivru ovog programa.

Upravo je izmenjena Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, čime se povećavama mesečna novčana naknada mladima.

Tako, prema izmenama i dopunama Uredbe, mladi sa srednjim obrazovanjem će umesto dosadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara.

Kako Uredba stupa na snagu osmog dana od objavljvivanja u Službenom glasniku, to znači da korisnici Programa čekaju ove izmene posle 10. oktobra.

novac, prodaja novca
FOTO: SHUTTERSTOCK

Podsetimo, program Moja prva plata omogućava mladima da se osposobe za samostalan rad na konkretnim poslovima. Cilj Programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Tokom devet meseci trajanja programa „Moja prva plata“ kandidati primaju pomoć države u vidu novčane naknadu. Sredstva se isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

Izvor : Kurir.rs/ Blic Biznis

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *