STUDENTI FAKULTETA DRAMSKIH UMETNOSTI NAPRAVILI SJAJNU PROGRAMSKU ŠEMU ZA RADIO

Nastavlja se tradicija duga više od 15 godina. Studenti treće godine Fakulteta dramskih umetnosti imaju reč!

Naime, oni i ove godine preuzimaju, od sada već starijih kolega, projekat „FLUX radio“ koji traje od 20. do 24. novembra.

Ovogodišnji FLUX radio realizuje se pod temom Vašar. Vašar nije samo onaj u Šapcu, Knjaževcu, Jagodini, Užicu, Nišu, Banja Luci ili na Bajloni pijaci, vašar je i FLUX radio stanica (fluxradio.rs).

Vašar je mesto predrasuda i stereotipa, ritual, gledanja u budućnost i vraćanja u prošlost, mesto trgovine i atrakcije. Ove godine se na FLUX-u govori o vašaru emocija i energije.

FDU
FOTO: FDU

Svečano otvaranje će se održati 18. novebmra sa početkom u 20 časova na FDU. A, zatim od 20. do 24. svakog dana od 9 do 23 časova biće raznovrstan program koji pokriva sve sfere interesovanja mladih.

Evo kako izgleda programska šema:

FDU
FOTO: FDU

U razgovoru sa Anom Đurić, studentkinjom treće godine FDU, saznali smo malo više detalja iz same programske šeme:

– Kroz političke, informativne, edukativne teme, ali i puno zabave potrudićemo se da našim slušaocima damo odgovore, otvorimo vidike ili makar ulepšamo jesenje dane. Ceo program će biti upotpunjen gostima koji su relevantni u svojim sferama delovanja i rada, ali i uz mnogo pažljivo odabrane muzike.

https://www.instagram.com/reel/CzlZDtKst2s/?utm_source=ig_web_copy_link

Razlike u odnosu na prethodne godine biće pre svega u dva velika projekta:

– To su dve radio drame u našoj produkciji, koje su realizovane u saradnji sa studentima 3. i 4. godine pozorišne i radio režije na FDU – zaključila je Ana koju ćemo imati prilike da slušamo u „Jutarnjem programu“.

I za kraj nekoliko reči o dve drama koje privlače veliku pažnju.

Prva drama je „Svuda su Mire, samo mira nema“ Jane Milivojević, prema motivima autobiografije Mire Furlan, a uloge tumače: Tihana Lazović, Branislav Trifunović, Gorica Popović, Aljoša Vučković, Erol Kadić…

Druga drama je „Vašar“ Zdravka Novakovića, u kojoj su glumili studenti sa FDU. Drugi važan program su emisije iz omladinskih radio stanica iz regiona (Split, Banja Luka, Podgorica…) koji imaju svoj termin pod nazivom „Sudar vašara +38_“.

Izvor : Kurir.rs

Foto: FDU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *