AKCIJA PODELE BESPLATNIH DEČIJIH AUTO SEDIŠTA

U sali Skupštine Gradske opštine Obrenovac podeljeno je 70 besplatnih auto sedišta za decu iz Obrenovca. Podela besplatnih dečijih auto sedišta projekat je koji sprovodi Gradska opština Obrenovac i Komisija za bezbednost u saobraćaju opštine Obrenovac u saradnji s Agencijom za bezbednost saobraćaja, a cilj ovog programa je postizanje većeg nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Građani Obrenovca koji su postali roditelji, mogu aplicirati za dobijanje besplatnog dečijeg auto sedišta, do najkasnije navršenih 9 meseci deteta.

– Podelom dečijih auto sedišta brinemo o bezbednosti naših najmlađih, a uz to pružamo neki vid materijalne podrške roditeljima u trenutku kada im je ova pomoć najpotrebnija – rekao je predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju opštine Obrenovac Ivan Stojić.

On je najavio da će se podela besplatnih dečijih auto sedišta organizovati svaka tri meseca.

– Roditelji koji žele da aplicirju za dobijanje dečijeg auto sedišta, moraju podneti izvod iz matične knjige rođenih jednog od roditelja, potom izvod iz matične knjige rođenih deteta, prijavu boravka, odnosno dokaz da je jedan od roditelja prijavljen na adresi u Obrenovcu najmanje godinu dana pre rođenja deteta, očitana saobraćajna dozvola, međutim ukoliko se radi o porodičnom vozilu može se priložiti izjava koju građani mogu preuzeti na pisarnici Gradske opštine Obrenovac ili na zvaničnom sajtu opštine – objasnio je Stojić

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević ovom prilikom poručio je da vožnjom dece u dečijim auto sedištima, deca u najranijem uzrastu stiču iskustva i navike koje će im biti od koristi i u budućnosti, kada je u pitanju ponašanje u saobraćaju.

– Deca će naučiti kroz iskustvo vožnje u auto sedištima, da moraju biti vezana, da moraju biti sigurna u vozilima. Svako dete u Obrenovcu može dobiti besplatno auto sedište, a ovaj program je jedan u nizu programa koji sprovodi Gradska opština Obrenovac, Republika Srbija i Grad Beograd, a sve sa ciljem osnaživanja porodice kao zajednice – rekao je Stanojević.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *