AKCIJA SADNJE NOVIH I ZAMENE OŠTEĆENIH STABALA

Nadležne službe Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” angažovane su na poslovima sadnje novih i zamene oštećenih stabala. Ovom prilikom u glavnoj ulici u Obrenovcu biće zasađena stabla javora, dok će u Ulici Vuka Karadžića biti zasađena stabla crvenog hrasta.

Član Veća opštine Obrenovac Ivan Stojić naveo je da će glavna ulica u Obrenovcu dobiti nova stabla, te je podsetio da je u ovom delu grada tokom protekle godine zasađeno 35 stabala.

Ovom akcijom duž glavne ulice biće zasađeno novih 10 stabala, dok će Ulica Vuka Karadžića dobiti novih 20 stabala. Takođe, važno je redovno spovoditi akcije zamene i orezivanja stabala, a sadnjom novih stabala brinemo o zaštiti životne sredine, što i jeste jedan od naših ciljeva – rekao je Stojić.

Direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić naglasio je značaj brige o postojećim stablima, kao i kontinuiranom obnavljanju sadnica.

Akcija sadnje novih i zamene starih stabala nastaviće se i naredne nedelje.

Rukovodilac sektora održavanja javnih zelenih površina Slađana Bogdanović navela je da će se u narednom periodu poslovi sadnje i zamene stabala obavljati na više lokacija na teritoriji opštine Obrenovac.

Izvor: GO Obrenovac

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *