DOMAĆINSTVA IZ DUDOVA PRIKLJUČENA NA GRADSKO GREJANJE

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević, menadžer grada Beograda Miroslav Čučković i direktor JKP Toplovod Obrenovac Boris Ivković, sa svojim saradnicima, obišli su danas naselje Dudovi, deo poznatiji kao Livadice, gde su se nakon širenja sistema toplovoda i izgradnje podstanice stekli uslovi za priključenje domaćinstava iz ovog dela grada na toplovodnu mrežu.

Pre dve godine je uradjena prva faza „Istočne magistrale“ velikog prečnika koji će obezbediti dovoljno energije za priključenje korisnika u ovom delu grada. Širenje konzuma sa istočne magistrale je počelo prošle godine sa izgradnjom konzuma 25B i nastavilo se izgradnjom konzuma 25C na koji se priključilo 25 novih korisnika. Nova podstanica će pružiti i sigurno snabdevanje korisnicima sa podstanice TP-25 sa koje se greje 26 domaćinstava.

Izvođač radova na širenju toplovodne mreže je Privredno društvo „Pro Tent“.

„Zahvaljujući odgovornoj politici koja se sprovodi u državi, u gradu, samim tim i u opštini Obrenovac uspeli smo da dobijemo ovaj projekat Treće magistrale i njen istočni krak. Privredno društvo „Pro Tent“ pored toga što radi kapitalne remonte i revitalizacije termoenergetskih postrojenje sticajem okolnosti dobilo je učešće u ovoj nabavci. Zahvaljujući tom ugovoru mnoga individualna ložišta će se ugasiti do kraja 2024.godine. Dakle, sva sela koja gledaju na elektranu „A“, a to su Zvečka, Krtinska, Urovci će biti priključena na centralno grejanje najkasnije do kraja 2024. godine. Nadamo se da ćemo i dalje imati podršku kako grada, tako i države u sprovođenju velikih kapitalnih investicija koje će poboljšati kvalitet života našim Obrenovčanima.“ – rekao je direktor PD „Pro Tent“, Slobodan Vujičić.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *