FILM „MADAM DI BARI“ U SKC OBRENOVAC

Film „Madam di Bari“ (Jeanne du Barry) rediteljke i glavne glumice Majven (Maïwenn) koji je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu i za kratko vreme stekao slavu u Francuskoj, biće prikazan u bioskopskoj sali Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” u subotu, 14. i u nedelju, 15. oktobra sa početkom u 18.00 sati.

Film koji je svečano otvorio ovogodišnji filmski festival u Kanu, a u bioskopima u Francuskoj napravio u kratkom roku veliki uspeh gde ga je za samo dve nedelje prikazivanja pogledalo više od pola miliona gledalaca.

Film rasvetljava lik poznate ljubavnice francuskog kralja Luja XV, Mada di Bari, osvrćući se na njihovu burnu vezu tokom dela njegove vladavine.

Kao pripradnica nižeg društvenog staleža Žana je odlučna da se uzdigne visoko na socijalnoj lestvici, koristeći svoj šarm kao adut koji je može izbaviti iz siromaštva. Grof di Bari koji se obogatio zahvaljujući Žaninim ljubavnim intrigama želi da predstavi svoju ljubavnicu kralju i ugovori njihov sastanak preko uticajnog vojvode od Rišeljea. Susret prevazilazi i njegova očekivanja i za Luja XV i Madam di Bari to je bila ljubav na prvi pogled. Od tada u Versajskoj palati nastaje skandal, jer niko ne želi na dvoru devojku sa ulice.

Džoni Dep se vratio na bioskopsko platno i to velikom ulogom poznate istorijske ličnosti, francuskog kralja Luja XV.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”.

Cena ulaznice je 400,00 dinara.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *