OBRENOVAČKI POLJOPRIVREDNICI DOBILI 129 SUBVENCIJA

Sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda je početkom godine raspisao nekoliko konkursa za dodelu subvencija u oblasti stočarstva, ratarstva, povrtarstva i mehanizacije.

Obrenovački poljoprivrednici su i ove godine konkurisali i dobili subvencije u iznosu od 40 miliona dinara. U obrenovačku opštinu stiglo je 129 subvencija, od toga 9 traktora, 55 priključnih mašina, 12 gazdinstava je dobilo subvencije za stočarsku proizvodnju, a svih 48 pčelara koji su konkurisali dobili su subvencije u vidu košnica, satnih osnova i opreme za pčelarstvo.

Gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević, u Orašcu su razgovarali sa poljoprivrednicima koji su dobili traktore i priključne mašine.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, naglasio je da opština Obrenovac ima odličnu saradnju sa Sekretarijatom za poljoprivredu grada Beograda i da su zajedničkim snagama uspeli da kroz ove konkurse obezbede subvencije za obrenovačke poljoprivrednike u vrednosti od 40 miliona dinara.

„Ako se vratimo samo godinu dana unazad mi smo imali samo jednog poljoprivrednika koji je konkurisao za subvencije kada je u pitanju stočarska proizvodnja, evo već ove godine imamo dvanaest, i to je upravo ono što smo radili, išli na teren i razgovarali sa našim poljoprivrednicima kako bi upravo predstavili ovaj program na osnovu kog oni mogu da konkurišu i da ostvare subvencije kako bi unapredili i poboljšali svoju proizvodnju. Ono što je naš zadatak je da nastavimo da im pomažemo baš kada su u pitanju ove subvencije, da im pružamo svu moguću logistiku kada je u pitanju podizanje same poljoprivredne proizvodnje. Naša Kancelarija za poljoprivredu je najzaslužnija za ovaj rezultat jer oni su tu na usluzi našim poljoprivrednicima.“ – rekao je Stanojević.

Ove godine na teritoriji grada Beograda subvencionisana je kupovina 173 traktora, 406 priključnih mašina, a očekivanja su da će sledeće godine budžet za subvencije poljoprivrednicima biti još veći.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *