OČIŠĆENO IZLETIŠTE „PERILO“: Akcija „Čisto iz ljubavi“ u Obrenovcu

Članovi novodsadskog Humanitarno-ekološkog udruženja „Čepom do osmeha“, zajedno sa Vaterpolo savezom Srbije, Kancelarijom za mlade opštine Obrenovac i građanima Obrenovca, ukupno 38 volontera, čistili su od smeća priobalje reke Save, odnosno rejon poznatog gradskog izletišta „Perilo“ u Obrenovcu.

U ovoj akciji, prema rečima Vanje Petković, predsednice novosadskog udruženja, uklonjen je sav otpad koji su neodgovorni pojedinci ostavili za sobom na prelepoj plaži.

– Globalni cilj ciklusa „Čisto iz ljubavi“ je uklanjanje plastičnog otpada iz reka i drago mi je što smo doprineli njenoj realizaciji – kazala je Petkovićeva. – Frapantan je podataka da se svakoga dana iz Dunava u Crno more ulije oko četiri tone plastike. Uputila bih apel svim građanima da ne stvaraju otpad dok borave u prirodi.

U okviru dosadašnjeg ciklusa, prikupljeno je ukupno 2.045 kilograma otpada, od čega 1.798 kilograma kolmunalnog i 247 kilograma reciklabnog otpada. Prikupljeno je 85 kilograma stakla, 130 kilograma pet ambalaže i plastike, 17 kilograma limenki i oko 15 kilograma papira.

Sav reciklažni otpad ide u humanitarne svrhe, odnosno, prikupljena sredstva će se iskoristiti za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Izvor: Novosti online

Foto: „Čepom do osmeha“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *