PRINCEZA IZ ZVEČKE – SA TRAKTORA U ŠTIKLE

U Zvečkoj, gde se nalazi poljoprivredno gazdinstvo Lakićević, izrasta mlada i izuzetno vredna poljoprivrednica – Bojana. Iako ima samo 18 godina, Bojana je već pet godina aktivno posvećena poljoprivredi i svakodnevno se trudi da unapredi porodično imanje, koje se prostire na 360 hektara obradive zemlje.

Mlada poljoprivrednica Bojana, koja je nedavno završila poljoprivrednu školu, zasijala je na svojoj maturi u elegantnoj haljini, oduševivši sve prisutne svojom gracioznošću i šarmom.

Njena ljubav prema zemlji i radu datira od malih nogu, uz dedu i oca učila je sve tajne ovog plemenitog zanata. Prvi put je sela za volan traktora pre pet godina, a danas je ravnopravni član porodice Lakićević u svim poljoprivrednim aktivnostima.

Ambiciоzni planovi mlade poljoprivrednice

Mlada poljoprivrednica Bojana iz Obrenovca na maturi

– Poljoprivreda je oduvek bila moja strast, uz tatu i dedu sam naučila sve što znam i sada sam spremna da se posvetim daljem razvoju našeg imanja. Želim da proširim obradive površine i unapredim efikasnost žetve. Zato planiram da uskoro polažem i za kamion, kako bih mogla da prevozim useve i time dodatno pomognem u poljoprivrednim radovima – rekla nam je preslatka mlada poljoprivrednica.

Bojana iz Obrenovca vozi kombajn

Njen radni dan često počinje u ranim jutarnjim satima, a na njivi provodi sate, neretko u kombajnu iz kojeg, kako kaže, ne izlazi dok svi poslovi ne budu završeni.

Komšije se često raspituju

Njen trud i zalaganje ne prolaze nezapaženo. Komšije iz Zvečke reaguju pozitivno, često se šaleći sa pitanjima o njenoj udaji. Njenim vršnjacima je inspiracija i podržavaju je u njenim naporima.

Bojana iz Obrenovca vozi kombajn

Bojana je primer kako mladi mogu da preuzmu inicijativu i, uz ljubav prema onome što rade, postignu velike stvari.

Izvor : Blic.rs

Foto:Marko Janićijević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *