U OBRENOVCU OBELEŽENA NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA

Počev od davne 1991. godine, u Srbiji se svake godine u trećoj nedelji maja obeležava Nacionalna nedelja zdravlja usta i zuba. Osnovni cilj kampanja i inicijativa koje se organizuju u ovom periodu jeste da se skrene pažnja na veliku ulogu i značaj oralnog zdravlja i higijene u celokupnom zdravlju čoveka.

Kako bi se doprlo do što većeg broja ljudi, a naročito dece, sprovode se razne aktivnosti .

Učenici obrenovačkih osnovnih škola, kao i deca iz vrtića sa teritorije opštine Obrenovac obeležili su nedelju zdravlja zuba i usta. Danas je u Osnovnoj školi ”Nikola Tesla” u Skeli upriličena priredba u okviru koje je održano predavanje stomatologa o načinu održavanja higijene i zdravlja zuba i usta. Takođe, povodom obeležavanja nedelje zdravlja zuba i usta, deca iz vrtića ”Crčak” danas su se okupila na gradskom trgu, gde su crtali, plesali i zabavili se.

Teme o kojima je bilo reči danas i proteklih dana ove nedelje odnosile su se pre svega na načine održavanja higijene, kao i značaja preventivnih stomatoloških pregleda.

Mnogobrojne aktivnosti u školama organizovanih povodom obeležavanja nedelje zdravlja zuba i usta, podržala je stomatološka služba Doma zdravlja Obrenovac.

– Dom zdravlja Obrenovac već 34. godinu zaredom bavi se ovakvim oblikom zdravstveno-vaspitnog rada, što smatramo da je jedan od najboljih načina prevencije i održavanja zdravlja usta i zuba. Radionice su veoma konstruktivne, prilagođene dečijem uzrastu, naši mladi stomatolozi trude se da deci približe znanje na najbolji mogući način – rekao je direktor Doma zdravlja Obrenovac Miloš Peković.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto. GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *