URUČENI KLJUČEVI STANOVA PORODICAMA POPOVIĆ I DOBRIĆ

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević i predsednik GO Obrenovac Miloš Stanojević uručili su ključeve od stanova izbegličkim porodicama Popović i Dobrić.

Porodice Popović i Dobrić, koje su više od 20 godina živele kao podstanari konačno su dobile svoj krov nad glavom u obrenovačkom naselju „Sava“.

Porodice su nakon potpisivanja ugovora u prostorijama Gradske opštine Obrenovac, zajedno sa komesarkom i predsednikom opštine, prvi put ušle u svoje stanove i kako kažu veoma su zadovoljni i izgledom stanova i okruženjem. Najveća radost se videla na licima najmlađih osmočlane porodice Dobrić, a dobrodošlicu u Obrenovac, porodicama Popović i Dobrić, poželeo je i predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

„Ono što smo iskoristili priliku kada je u pitanju komesarka jeste da počnemo i sa rešavanjem problema stanovanja samih izbeglica u ovom naselju, a takođe pokrenuli smo i pitanje Helpove zgrade i problema građana koji žive u toj zgradi. Mi moramo zajedno sa Komesarijatom voditi brigu o našim sugrađanima kojima je ta briga neophodna.“ – istakao je Stanojević.

Nataša Stanisavljević, komesarka Komesarijata za izbeglice i migracije je izjavila da je najveći uspeh kada raseljene porodice reše stambeno pitanje.

„Izuzetno lep dan, kako za porodice koje su danas rešile svoje stambeno pitanje, tako i za sv nas u Komesarijatu za izbeglice i migracije. Ovo jeste najlepši deo posla kada ljudima omogućite krov nad glavom.“ – rekla je Nataša Stanisavljević.

Komesarijat za izbeglice i migracije u ovoj godini je dodelio 560 stanova izbeglim i interno raseljenim licima i nastaviće sa dobrom praksom dostojnog odnosa prema izbeglicama iz svih krajeva sveta i pokazati da je Srbija sigurna zemlja, otvorena za sve i u potpunosti spremna da odgovori na sve izazove sa kojima se suočava u procesu upravljanja migracijama, ali i zbrinjavanja interno raseljenih lica.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *