VELIKOGOSPOJINSKI DANI U GRABOVCU

U mesnoj zajednici Grabovac svečano je otvorena manifestacija ”Velikogospojinski dani”. Ovogodišnju manifestaciju otvorio je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

Ovom prilikom, u centru Grabovca organizovan je kulturno-umetnički program, a ovo je 11. godina zaredom, kako Savet mesne zajednice Grabovac u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac organizuje manifestaciju ”Velikogospojinski dani”.

Na praznik Velika Gospojina, 28. avgusta u Grabovcu se organizuje tradicionalni velikogospojinski vašar koji je nekada nadaleko bio čuven. Tradicija se nastavlja na radost svih meštana Grabovca i okolnih sela.

Kao i proteklih godina, i ove godine, za učenike koji od septembra polaze u prvi razred obezbeđeni su paketići.

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević je ovom prilikom meštanima sela Grabovac čestitao praznik i podržao nastojanja Saveta mesne zajednice za očuvanjem tradicije.

Pored meštana sela Grabovac, na praznik Velika Gospojina, ovu mesnu zajednicu posete i gosti iz drugih sela i opština.

Na sam dan Velike Gospojine, 28. avgusta ” Velikogospojinski dani” se nastavljaju već čuvenom grabovačkom fijakerijadom. Defile fijakera zakazan je za 10:00 časova, Ova fijakerijada tradicionalno okuplja veliki broj uzgajivača i zaljubljenika u konje i konjički sport.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *