ZELENI KUTAK ZA ŠKOLARCE U OBRENOVCU

Zahvaljujući lokalnom projektu kompanije JYSK pod nazivom „JYSK za moj zeleni grad“ nove sadnice krase dvorište obrenovačke OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Ova inicijativa koja je prethodno realizovana u Subotici, Zaječaru i Užicu donosi pozitivne promene u gradovima u kojima JYSK posluje širom Srbije, a u narednom periodu u planu je nastavak zelene akcije i u ostalim gradovima u Srbiji.


Pored pošumljavanja u Novom Sadu, kompanija JYSK je nedavno sprovela ozelenjavanje dvorišta OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Obrenovcu. Zaposleni kompanije JYSK i učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u ovoj akciji zasadili su čak 30 zimzelenih grmova Photinia Serrulata Red, biljke poznate po svojoj specifičnoj crvenoj boji.

„Imajući u vidu da živimo u gradu u kojem se nalaze dve najveće termoelektrane u Srbiji, došli smo na ideju da pomognemo lokalnoj zajednici i ulepšamo dvorište osnovne škole. Time želimo da omogućimo zdraviju i lepšu sredinu i kvalitetniji vazduh za naše najmlađe. Ovo je naš prvi projekat u Obrenovcu, a u budućnosti ćemo nastaviti da kao kompanija doprinosimo ovakvim zelenijim promenama “, rekao je Branko Gvozdić,  Store manager JYSK prodavnice u Obrenovcu.

Vera Đorđevićdirektorka OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, istakla je da je ova akcija odličan primer svim đacima na koji način društvena odgovornost, kako kompanija, tako i pojedinaca, pomaže u rešavanju ekoloških problema.

„Zahvalni smo kompaniji JYSK što je odabrala našu školu za donaciju sadnica, koje će bez sumnje ukrasiti i oplemeniti školsko dvorište i učiniti ga prijatnijim za boravak našim učenicima. S obzirom na to da su ovakve akcije od izuzetnog značaja, kako ekološkog i društvenog tako i edukativnog, uvek smo otvoreni za kvalitetne ideje i nadamo se ovakvim saradnjama i u budućnosti“, naglasila je direktorka Đorđević.

JYSK planira da nastavi sprovođenje zelenih inicijativa širom Srbije, a kako bi istakla svoju zahvalnost prema ovakvim inicijativama i naporima svojih zaposlenih, kompanija sve zaposlene koji učestvuju u ovim projektima nagrađuje dodatnim slobodnim danom.

Izvor: Nedeljnik

Foto: Nikola Rudić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *