DA LI ZNATE KAKO ŽIVE NARODNI POSLANICI?

Mnogi narodni poslanici, makar sudeći po imovinskim kartama koje su prijavili Agenciji za sprečavanje korupcije, a koja je sve podatke objavila na svom sajtu, nemaju veliku nepokretnu imovinu. Makar na svoje ime.

Poslanik „Dveri“ Boško Obradović kupio je dvosoban stan od 62 kvadrata, a takođe na raspolaganju ima i iznajmljen dvosoban stan od 75 kvadratna metra u Beogradu, za službene potrebe.

Predsednik Skupštine, Vladimir Orlić ima nešto veći, dvoiposoban stan od 69 kvadrata, a navedeno je da ga je dobio na poklon.

Ugovorom o poklonu stan je stekla i Milica Đurđević Stamenkovski, od 66 kvadrata.

Borko Stefanović, potrpredsednik SSP, kupovinom je stekao trosoban stan od 97 kvadrata, a takođe poseduje i poslovni prostor od 9 kvadrata, što je nasledio.

Vojislav Mihailović, lider POKS, otkupom je stekao trosoban stan od 105 kvadrata.

Šefu poslaničke grupe SNS Milenku Jovanovu više prija život u kući, tako da je kupio spratnu kuću od ukupno 197 kvadrata.

Zoran Lutovac, lider DS, ima čak tri dvosobna stana – od 77, 75, te 53 kvadrata, a uz to poseduje i garažu i mesto na lift platformi od 14 kvadrata, namenjenu njegovoj Mazdi 3.

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke pod svojim imenom ima brojne njive, tačnije njih sedam. One se kreću od 1.830 metara kvadratnih, koliko ima najmanja, do 7.222 ari, koliko ima najveća.

Sve njive je dobio ugovorima o poklonu. Takođe, on je zakupio dodatne dve njive, od 6.644, odnosno 7.869 metara kvadratnih.

Impozantnu imovinu ima i Dragan Marković Palma, lider JS. Ona se sastoji od kuće od 550 kvadrata, koju je izgradio, a kupio je i kuću od 180 kvadrata sa pomoćnim objektima.

Potom, kupio je plac od 4,57 ari, a poljoprivredno imanje od 3,90 hektara je dobio kao nasledstvo. Pored toga, izgradio je 569 kvadrata pomoćnih objekata, salu za rekreaciju od 110 kvadrata i, na kraju, stambeni prostor od 220 metara kvadratnih.

Pozamašnim komadima zemlje može se pohvaliti i poslanik SNS Marijan Rističević, koji je kupovinom došao do šest njiva, nekoliko njih veličine od nekoliko hektara, od kojih najveća ima 7,5 hektara. On takođe poseduje i kuću od 90 kvadrata, a manjinski je vlasnik na još nekoliko njiva i zemljišta.

Izvor : Kurir.rs

Foto :  Kurir televizija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *