MANJE OD TRI NEDELJE DO IZLASKA NA BIRALIŠTE

Čini mi se da će nakon ovih izbora svi manje-više biti zadovoljni jer će koalicija oko SNS pobediti, a opozicija će imati veći broj glasova nego u nekim drugim okolnostima i pripremaće put za neke nove izbore, smatra Vladimir Pejić, direktor agencije „Faktor plus“

Rok za podnošenje izbornih lista za lokalne izbore istekao je u nedelju u ponoć, a dotad je Gradskoj izbornoj komisiji u Beogradu predato ukupno 14 lista. Poslednje koje su to učinile su grupa građana „Mi – glas iz naroda“, pokret „Kreni-promeni“ predvođen Savom Manojlovićem i stranka Dosta je bilo.

Prva lista SNS

Inače, prva je lista koalicije oko SNS „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, zatim „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek“, grupa građana „Ćale ovo je za tebe – Petar Đurić“, grupa građana „Za zeleni Beograd – Kada ako ne sad – Dr Dejan Žujović“, „1 od 5 miliona – Beogradski front – Ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik“, koalicija „Biramo Beograd,“ koju čine Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije, zatim lista „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“, „Narodna lista – Ključ za pobedu“, koju čine Narodna stranka, Nova Srbija i pokret Živim za Srbiju, zatim koalicija manjinskih stranaka Snaga, Unija Roma Srbije, kao i Stranka pravde i pomirenja.

Nemali broj

Vladimir Pejić
FOTO: MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja „Faktor plus“ Vladimir Pejić za Kurir ocenjuje da će nakon ovih beogradskih izbora manje-više svi biti zadovoljni.

– Pre svega, nemali broj lista će učestvovati na beogradskim izborima, pogotovo ako se uzme u obzir da pre njihovog raspisivanja nije delovalo da će deo opozicije okupljene oko SPN izaći, kao ni Savo Manojlović, a ima i još ponekih. To svakako u određenoj meri utiče da izlaznost bude povećana, iako treba imati u vidu da su ovo lokalni izbori, koliko god Beograd bio značajan… Takođe, čini mi se da će nakon ovih izbora svi manje-više biti zadovoljni jer će koalicija oko SNS pobediti, a opozicija će imati veći broj glasova nego u nekim drugim okolnostima i pripremaće put za neke nove izbore – ističe Pejić.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *