MITING SNS-a U OBRENOVCU: „SRBIJA NE SME DA STANE“

Članovi Opštinskog odbora SNS Obrenovac i simpatizeri Srpske napredne stranke okupili su se danas na mitingu u Sokolskom domu u Obrenovcu, kako bi pružili podršku listi za parlamentarmne i beogradske izbore „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Građanima su se obratili predsednik Opštinskog odbora SNS Obrenovac, Milorad Grčić, gradski menadžer Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Nikola Selaković.

Milorad Grčić, predsednik Opštinskog odbora SNS Obrenovac, čovek koji je u Srpskoj naprednoj stranci od osnivanja i koji uspešno predvodi obrenovačke naprednjake istakao je posebnu važnost predstojećih izbora koji će se održati 17. decembra.

„Briga za ljude je briga za državu, jer državu čine ljudi, narod. Briga za svakog čoveka je ono što razlikuje Srpsku naprednu stranku od svih ostalih stranaka i koje danas postoje i koje su se bavile, vršeći vlast u Srbiji, građanima Srbije. Mi smo u Obrenovcu to pokazali, pokazali smo u jednom od najtežih momenata za Obrenovac, u novijoj istoriji. Sto puta smo pokušali, posebno Čučković i ja , da se ne prisećamo poplave, ali ne možemo da se ne prisećamo. To je bio momenat gde je cela Srpska napredna stranka, nebitno je ko je iz Obrenovca i ko nije bio iz Obrenovca, pokazala da vodi brigu o svakom čoveku, naravno na čelu sa našim šefom Aleksandrom.“ – rekao je Grčić.

Naglašavajući da je danas Obrenovac mnogo bolje mesto za život, Grčić je naveo mnogobrojne projekte koji su urađeni, rekordan broj zaposlenih sugrađana, ali i naglasio da ovaj tim ljudi, kako često voli da u žargonu kaže, „ima planove za Obrenovac ne za 21. vek, već i za 22. vek.“

„Politika koju je Aleksandar do sada sprovodio, politika koju Aleksandar sprovodi mora da bude nastavljena. Ako građani Srbije glasaju za ovu politiku, politika će biti sprovedena. Naš cilj je i naša želja, posebno nas Obrenovčana, da se ova politika koju je sprovodio Vučić nastavi, da se nastavi ekonomski razvoj cele države, cilj nam je da nema nezaposlenih, da se svi veliki infrastrukturni projekti nastave, da se rade novi, da penzioneri ne brinu kao što su brinuli u vreme onih koji su bili na vlasti 2005, 2006..da li će uopšte imati penziju.“ – izjavio je Grčić.

Čovek koji je tri puta izabran za predsednika opštine Obrenovac i koji je dobar deo svog života podredio dobrobiti Obrenovca i Obrenovčana, Miroslav Čučković, sada sa pozicije gradskog menadžera, uz veća ovlašćenja, još više brine o svom gradu, što mu mnogi i zameraju. Sve svoje vizije, sve svoje želje vezano za bolji život Obrenovčana, sprovodio je iz reči u dela, uz onu njegovu čuvenu opasku „OBEĆANJE – ISPUNJENJE“, i danas se na ovom mitingu prisetio dana kada su mnogi projekti bili u povoju, a danas žive zajedno sa Obrenovčanima.

„Kada smo potpisali ugovor u Rigi za izgradnju jednog od najvećih mostova preko Kolubare i Save i autoputa u našoj opštini, stajali smo na našem Zabranu, kod splava Tabako, i govorili Obrenovčanima da će na panorami Save videti taj lep i značajan objekat. Govorili smo, al ljudi nisu verovali da ćemo iz našeg Obrenovca, ne starim obrenovačkim putem, nego novom petljom u Mislođinu moći na sve strane sveta.“

Planovi tima Srpske napredne stranke za budućnost opštine Obrenovac su veliki, planovi za svako selo kao i za sam grad su konkretni i o njima je Čučković govorio okupljenim građanima.

„Naša vizija je da u narednih nekoliko godina, ako krenete iz Rvata, možete preko novog kružnog toka, doći do novog mosta. Nama je kao Obrenovcu neophodan novi most preko Kolubare i preko kružnog toka gde ćemo brzom saobraćajnicom preko Bariča i Ostružnice biti za deset minuta u Železniku. Naša je vizija kada se završi Ekspo centar koji će biti na samo 11 kilometara odavde, da pruga koja je najavljena od aerodroma preko Novog Beograda dođe do nacionalnog stadiona i dalje do Obrenovca. Drugi veliki cilj našeg plana jesu veliki javni objekti.“ – rekao je Čučković.

Fiskulturne sale, Cevka, nova zgrada Doma zdravlja, novi zdravstveni centar, obnovljena zgrada Toplovoda, nova biblioteka, obnovljena banja u Obrenovcu, samo je deo objekata koje je Skupština Grada Beograda izgradila u poslednjih nekoliko godina, a u narednom periodu planirana je izgradnja atletskog stadiona, zelene pijace u centru i obnova svih fasada za sva naselja u Obrenovcu. Čučković se posebno osvrnuo i na očuvanje životne sredine i naglasio da je Srpska napredna stranka pokazala da je kadra da napravi projekat odsumporavanja i obećao da će taj projekat doživeti početak rada ukoliko Srpska napredna stranka dobije poverenje na izborima. Isto tako, ako ne najviše važna, je briga o ljudima, sa ciljem da sva deca dobiju besplatne udžbenike, da sva deca idu u besplatne vrtiće, da koriste besplatne rekreativne nastave, da penzioneri i dalje uživaju na besplatnim izletima. Projekat Treće magistrale je jedan od započetih projekata koji treba da se završe na teritoriji opštine Obrenovac, kako bi domaćinstva bila priključena na mrežu Toplovoda, a za to su neophodna dodatna sredstva, oko tri milijarde dinara, to su tri obrenovačka budžeta.

„Zato treba naglasiti da se 17. decembra bira Skupština Grada Beograda koja će omogućiti ove stvari da se rade u Obrenovcu, kao što su se dosad radile. Nama je neophodan brzi rast, brzi napredak, brzi završetak svih infrastrukturnih projekata naše opštine.“ – zaključio je Čučković.

Član Opštinskog odbora SNS Obrenovac, Miloš Stanojević, rekao je da nas 42 dana dele od raskršća na izborima i pitanja da li se Srbija vraća u prošlost, da li Srbija kreće u avanturu ili će da krene dobro ucrtanim putem Aleksandra Vučića kroz razvijanje Srbije, podizanje Srbije, sabiranje Srba gde god oni bili.

„Bez formiranja Vlade koju će voditi Srpska napredna stranka, bez formiranja gradske Vlade koju će voditi Srpska napredna stranka mi ne možemo da ostvarimo naše ciljeve, a to su i izgradnja pijace, i izgradnja vodovodne mreže u svim našim selima, i izgradnja novih vrtića i sve druge planove koje smo pravili.“ – rekao je Stanojević.

„Ova kampanja je pobednička, jer ne može da bude drugačija. Ovo su izbori za Srbiju, ovo su izbori za Beograd. Videli smo kako Srbija korača kada ide brzo, kada zna ko je vodi i kada zna kuda ide. To je razlog zašto znamo da Srbija ne sme da stane.“ – rekao je Nikola Selaković, član predsedništva SNS, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *