PENZIJA, DVE PLATE, STAN, ŠTEK U BANCI…

Slavica Đukić Dejanović, visoka funkcionerka SPS i novoizabrana ministarka prosvete, ima još vremena, prema Zakonu o sprečavanju korupcije, da prijavi Agenciji imovinsku kartu, jer je tek juče izabrana na novu funkciju, te još nije poznato kolika će joj biti mesečna primanja.

A prema poslednjoj javno dostupnoj imovinskoj karti, objavljenoj na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije još 2017. godine, ona je, osim ministarske plate, imala redovna mesečna primanja od po 40.000 dinara u Kliničkom centru Kragujevac gde je radila kao lekar specijalista.

Zanimljivo je da je Đukić Dejanović i penzionerka, a penzija joj je 2017. iznosila 109.999 dinara. Ona je, prema dostupnim podacima, vlasnica dvosobnog stana od 51 kvadrata, kao i automobila „micubiši“ proizvedenog 2013. godine. Nova ministarka prosvete ima i štedne uloge u bankama.

Da podsetimo, poslanici Skupštine Srbije juče su izabrali Đukić Dejanović za novu ministarku prosvete nakon što je njen kolega socijalista Branko Ružić u maju podbeo ostavku na tu funkciju posle masakra u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru u Beogradu.

Izvor : Kurir.rs

Foto : Zorana Jevtić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *