PREMIJERKA BRNABIĆ O IZBORIMA

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je posle izbora 17. decembra uloženo 15 prigovora i 15 žalbi, i da to govori da su protekli bez problema, a da posmatrač izbora iz Evropskog parlamenta Andreas Šider (Schieder) „laže“ govoreći da nisu bili regularni.

Ona je za tv Hepi rekla da nevladina organizacija Crta, koja u svom izveštaju ocenjuje da je bilo organizovane migracije birača, „nikakve veze sa objektivnošću nema“. Premijerka, kao argument da su izbori koji su održani pre nedelju dana protekli regularnije nego prethodni, rekla da je posle izbora 2022. godine bilo 528 prigovora, a da je uloženo 473 žalbi.

Ona je optužila člana Posmatračke misije Evropskog parlamenta u ODIHR Andreasa Šidera da „laže“ govoreći da izbori nisu bili regularni, na osnovu onoga što se pojavilo u medijima i na društvenim mrežama.

„Jedno je potpisao a drugo govori“, rekla je Brnabićeva.

Dodala je da se takva ocena odnosi samo na Šidera, koji je vođa Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu, dok Srbija sa Austrijom „ima odlične odnose“.

Govoreći o predstavnicima opozicije koji sedam dana protestuju zbog nepriznavanja izbornih rezultata i optužbi vlasti da je pokrala izbore, tako što su organizovano dovođeni birači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i iz drugih gradova u zemlji da glasaju u Beogradu, Brnabićeva je rekla da je reč o ljudima „koji znaju da ih Srbija neće, a umeju da zarade samo kada su na vlasti“.

„Zarad moći, vlasti, novca, pravite ‘Majdan’, zato što znate da vas ljudi neće“, kazala je Brnabić.

Ocenila je da su predstavnicima opozicije „izbori trebalo da budu kao uvod u haos“, a da će Srpska napredna stranka, čiji je ona funkcioner „sačuvati izbornu volju građana“.

Kurir.rs/Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *