VIŠE NOVCA ZA POLJOPRIVREDNIKE

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2024. godini, kojom se raspoređuje deo budžetskih sredstava u ukupnom iznosu od 77.534.504.683 dinara, saopšteno je.

Ovom uredbom propisuje se obim sredstava, vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu u cilju podrške nedovoljno razvijenih oblasti poljoprivredne proizvodnje i unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, navodi se u saopštenju Vlade.

Na inicijativu Ministarstva za brigu o selu, Vlada Srbije usvojila je uredbe o utvrđivanju tri programa dodele bespovratnih sredstava: za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva i organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu.

Cilj ovih programa je unapređenje uslova života i rada u seoskim sredinama. Kroz program kupovine seoskih kuća sa okućnicom, za koji je opredeljeno 500 miliona dinara, podstiče se ostanak i povratak mladih u sela, dok je za kupovinu minibuseva i rešavanje pitanje mobilnosti seoskog stanovništva, Vlada, u ovoj godini, opredelila 120 miliona dinara. U cilju negovanja tradicionalnog način života i kulturno-istorijskog nasleđa, podržana je i manifestacija „Miholjski susreti sela“ sa ukupno 50 miliona dinara.

Izvor : nova.rs

Foto:Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *