Izgradnja novih prostorija za Fk Strelac iz Mislođina

Predstavnici opštine Obrenovac i grada Beograda obišli su igralište fudbalskog kluba „Strelac“ iz Mislođina, gde su toku radovi na izgradnji novih prostorija koje će koristiti igrači iz ove mesne zajednice. Kako ističu nadležni ove godine opština je pomogla klubovima iz Draževca, Krtinske, Ušća i sa Rojkovca da poboljšaju uslove za treniranje, a podrška u vidu nove infrastrukture stići će i u ostale klubove.

„Posle dužeg vremena uspeli smo da dobijemo sredstva od opštine Obrenovac da uradimo kompletnu fasadu sa izoloacijom, da osposobimo restoran i naš plan je da se na proleće vratimo u Mislođin. Preko tri godine igramo u Krtinskoj kao domaćini, gde su nas ljudi mnogo dobro prihavtili. U donjem delu zgrade ostaju svlačionice koje su u dobrom stanju, a gore će biti restoran da možemo da se družimo i da to bude naš kutak. Mislođin funkcioniše na druženju i na sjajnom odnosu igrača, moram da se pohvalim da smo završili drugi na polusezoni, pokušaćemo da se pojačamo u narednom prelaznom riku i da napadnemo Beogradsku zonu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim ljudima u upravi koji se dosta odriču, vole klub i mnogo pomažu u njegovom funkcionisanju. Teren je u dobrom stanju, ima dosta stvari koje treba da se urade, ali kad se osposobi zgrada, sve ostalo će biti lakše. Plan nam je da na proleće oformimo školicu fudbala“ – rekao je Dalibor Lazić, predsednik Fk Strelac.

Strelac je jesenji deo prvenstva odigrao izuzetno kvalitetno, a drugo mesto na tabeli jasno govori sve.

„Činjenica je da Obrenovac ima dosta sportskih klubova i neophodno je u te klubove ulagati kako bi deca i svi sportisti imali adekvatne uslove za bavljenje izabranim sportom. Između ostalog tu su Borac sa Ušća, Rojkovac, Mislođin, Draževac, Krtinska i to su samo neki klubovi koje ćemo ove godine pomoći ili koje smo pomogli sredstvima budžeta GO Obrenovac. Ono što je jako bitno je da Mislođin dobija svoje prostorije i na taj način će moći da se vrate i da ovde igraju svoje domaće utakmice. Klubovi imaju slične potrebe, a to je obnavljanje njihove opreme ili u ulaganje u same prostorije kluba koje su izgrađene odavno, a te prostorije i zgrade treba ulagati zbog ne samo sadašnjih igrača, već i zbog budućih generacija koje će na ovom stadionu napraviti prve fudbalske korake i iz tog razloga nastavićemo da ulažemo u sport, kako bi svi sportisti imali jednake uslove za razvoj“ – rekao je Miloš Stanojević, predsednik opštine Obrenovac.

Lepa vest za sve meštane Mislođina koji će ponovo moći da bodre svoj tim na domaćem terenu, ali i da uživaju u lepim uslovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *