BRZ INTERNET ZA DESET OBRENOVAČKIH ŠKOLA

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević i sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, Milan Dobrosavljević, posetili su Osnovnu školu „14.oktobar“ u Maloj Moštanici. Povod obilaska škole je realizacija kapitalnog projekta Ministarstva za informisanje i telekomunikacije „Povezane škole“ koji omogućava povezivanje svih osnovnih i srednjih škola na brzi internet kao i uvođenje lokalnih računarskih mreža. Zahvaljujući ovom projektu Osnovna škola u Maloj Moštanici dobila je brz internet.

Cilj ovog projekta je prevazilaženje i suzbijanje digitalnoj jaza, podizanje digitalne pismenosti i konkurentnosti u digitalnom dobu i unapređenosti potencijala IT industrije. Svi mladi ljudi treba da dobiju jednake šanse i znanja koja će im omogućiti iste izbore koje imaju njihovi vršnjaci u digitalno razvijenim ekonomijama.

„Projekat za cilj ima ne samo povezivanje škola, nego nama još i važnije, povezivanje i svih okolnih domaćinstava brzim interentom. Cilj je da u ovom mestu konkretno, svako od 55 učenika koji pohađaju ovu školu i kod kuće imaju brz pristup internetu. Politika i cilj koji želimo da ostavrimo jeste da svako dete u Srbiji, u svakoj školi i kući u Srbiji dobije brz pristup internetu u naredne 2 godine.“ – rekao je sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Milan Dobrosavljević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević istakao je da je Gradska opština Obrenovac rado prihvatila poziv za učešće u realizaciji velikog projekta koji sprovodi Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

„Moramo voditi računa o deci bez obzira da li su oni u centralnim delovima naše opštine ili su u nekom od naših okolnih sela. Zahvaljujući ovom projektu, deca iz udaljenijih mesta imaće uslove brzog interneta, što će im omogućiti lakši pristup informacijama koje su im potrebne tokom školovanja.“ – rekao je Stanojević.

Zahvaljujući realizaciji ovog projekta, 10 osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac dobiće brz internet.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *