NOVI PODKAST STUDIO ZA MLADE OBRENOVČANE

Kancelarija za mlade opštine Obrenovac dobiće novi podkast studio, savremenu opemu za realizaciju podkast sadržaja i novih IT programa zahvaljujući projektu Gradske opštine Obrenovac, na konkursu za razvoj i sprovođenje omladinske politike, koji je podržalo Ministarstvo turizma i omladine.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević potpisao je ugovor o realizaciji projekta ”Navigacija kroz digitalni svet”.

Podkast studio biće moderno opremljen, a cilj je da se proširi podkast zajednica, održe obuke za zainteresovane mlade o načinima plasiranja podkast sadržaja, kao i da se nastavi sa realizacijom IT obuka koje su i ranije bile deo programa Kancelarije za mlade opštine Obrenovac.

Ministarstvo turizma i omladine ovom prilikom obezbedilo je sredstva za realizaciju 39 projekata koji su predloženi na javnom konkursu, a ukupan iznos sredstava opredeljen za realizaciju programa namenjenih mladima iznosi 72 miliona dinara.

„Pre nekoliko godina uredili smo prostor u nekadašnjem ”Paležu”, koji je do tada bio prostor kockarnice, međutim sada je Omladinski biznis inkubator, moderan prostor gde mladi mogu da provode svoje slobodno vreme, da nauče nešto novo od predavača, ali i jedni od drugih. Nastavili smo dobru praksu, te smo od Ministarstva turizma i omladine dobili sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za realizaciju programa kojima ćemo dodatno približiti prostor mladima i privući ih da dolaze u Youth Hub. Youth Hub imaće prvi podkast studio, gde će mladi dobiti priliku da uče od predavača, takođe mladi će moći i kroz međusobnu komunikaciju da se dodatno usavršavaju i konsultuju. Ovo je način kreiranja kvalitetne zajednice mladih, koji će biti u prilici da plasirauju informacije javnosti o dešavanjima koja su bliska njihovom uzrastu. Važno je da održimo i dobru praksu organizovanja IT obuka, budući da je cilj da ostanemo u koraku sa vremenom , te da mladima pružimo programe koji su im potrebni, u kojima se oni prepoznaju.“ – rekao je Stanojević.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *