KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA PREDSTOJEĆE PRAZNIKE – VASKRS I PRVI MAJ

Vremenska prognoza za Srbiju za nedelju

Drugog dana vikenda biće pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a u planinskim predelima i sa snegom.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju.

Najniža temperature će biti od 2 do 8 stepeni, a najviša od 12 do 16 stepeni.

U ponedeljak se očekuje umereno do potpuno oblačno, ujutru i pre podne mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama i sa snegom, posle podne prestanak padavina i razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7 stepeni, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju za kraj aprila i početak maja

Od 23. do 27. aprila biće umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima.

RHMZ je objavio da će u tom period na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Minimalne temperature će biti od 3 do 6 stepeni, a krajem tog perioda, od 7 do 10 stepeni. Na nadmorskim visinama između 1.000 i 1.600 metara najniže temperature će se kretati u interval od -3 do 1, krajem perioda od 2 do 4 stepena.

kiša, jesen, kišobran, devojka sa kišobranom
FOTO: UROŠ ARSIĆ/MONDO

Maksimalne temperature vazduha će biti od 13 do 15 stepeni, krajem perioda od 20 do 23 stepeni, a na višim planinama od 2 do 7 stepeni, odnosno, 8 do 16 stepeni Celzijusa.

Do 5. maja minimalne temperature u Srbiji će biti od 7 do 14 stepeni, na višim nadmorskim visinama od 0 do 7. Očekuje se da maksimalne dnevne temperature u tom period budu od 19 do 25 stepeni, na planinama između 1.000 i 1.600 metara od 8 do 17 stepeni.

Kako se može videti u dugoročnoj prognozi RHMZ, iako temperature postepeno rastu iz dana u dan, sve do 15. maja one neće prelazi 25. podeok.

Izvor : Kurir.rs/Novosti

Foto: Beta Milan Obradović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *