SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE ZAKAZANA ZA PONEDELJAK

Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je na konferenciji za novinare da je sednica Skupštine Srbije zakazana za ponedeljak.

– Želim da obavestim javnost da je predlog zmene i dopuna Zakona o lokalnim izobrima upućen u skupštinsku proceduru. Mora da bude upućen najmanje 24 sata pre početka sednice. Zakazala sam sednicu za ponedeljak od 11 časova, a od 9 časova ću držati kolegijum za sve poslaničke grupe da se dogovorimo o toku te sednice. Drago mi je da kažem da je više od dve trećine narodnih poslanika podržalo predlog o izmeni i dopuni zakona o lokalnim izborima. Zahvaljujem svima koji su pokazali želju za razgovorom, što smo pokazali građanima da možemo da se dogovorimo o važnim stvarima.

Precizirala je da su izmene i dopune podržale sve poslaničke grupe vlasti, kao i pojedine poslaničke grupe opozicije – Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića, Novo lice Srbije, Zeleno-levi front „Ne davimo Beograd“, Ekološki ustanak, samostalni poslanici Pokret slobodnih građana, SDA Sandžaka i Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

– Još jednom želim da izrazim zahvalnost svima, što smo postigli dogovor. Pokazali smo ozbiljnost i odgovornost i da možemo da razgovaramo, da nađemo kompromis oko ciljeva koji znače stabilnost naše zemlje i da nastavimo rad. Srbija se suočava sa ozbiljnim pritiscima i treba zajedno da radimo na tome i treba konačno da napravimo jedinstvenu branu tim pritiscima.

– Nadam se i sigurna sam da će i drugi da se urazume i molim ih da prihvate moju preporuku i da konačno 2. jun dočekamo, predstavimo građanima planove i programe, viziju za budućnost i da zamolimo građane da oni odluče.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *