LJUDI IZNOVA GREŠE PRILIKOM PLAĆANJA KARTICOM

Beskontaktno plaćanje je jedan od najčešćih načina plaćanja u 21. veku. Mnogi više vole da koriste kartice umesto gotovine, ali izgleda da neki još uvek ne znaju kako pravilno da ih koriste.

Zato je jedan trgovac upozorio na najčešću grešku pri plaćanju karticom.

Stavite li karticu u aparat i odmah je izvadite ili ste strpljivi? Jedan čovek je podelio video na svom TikTok profilu koji detaljno objašnjava proceduru. Video je ubrzo postao viralan, a on je jasno dao do znanja koliko je frustriran što kupci zloupotrebljavaju platnu karticu, piše City Magazine.

beskontaktno plaćanje
FOTO: PROMO

Kako sigurno platiti karticom?

– Iskreno, prezirem beskontaktno plaćanje i ovo govorim u ime svih radnika. Pričekajte nekoliko sekundi nakon što dodirnete uređaj za plaćanje pre nego što izvadite karticu. Kada dodirnete, morate da pričekate zvučni signal, jednostavno, morate pričekati nekoliko sekundi umesto da odmah uklonite karticu. Mislite li, zaista, da je kartica povezana za ovih nekoliko sekundi? – dodao je.

Grčka, plaćanje, kartica
FOTO: SHUTTERSTOCK

Dalje objašnjava da kada se od vas zatraži da svoju karticu ili mobilni uređaj približite nekoliko centimetara beskontaktnom simbolu na terminalu za plaćanje, u zavisnosti od terminala, možete da dodirnete, postavite iznad ili ispod uređaja. Vaša uplata će biti sigurno obrađena za nekoliko sekundi. Kada je vaša uplata potvrđena, uklonite je.

Izvor : BiznisKurir/Poslovni dnevnik

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *