MANIFESTACIJA „DRUGAČIJI 2024“ – OTVORILA LETNJU SEZONU NA ADI CIGANLIJI ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Jubilarna 10. manifestacija „DrugAčiji 2024“ u organizaciji Centra za nove ideje, održana je u Terapijskom vrtu na Adi Ciganliji čime je i otvorena manifestacija “Leto na Adi za osobe sa invaliditetom”.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Sportskog Saveza osoba sa invaliditetom Draženko Mitrović (paraolimpijac), Biljana Barošević predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, kao i naš proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević. Prisutnim učesnicima obratio se Goran Šehović ispred Centra za nove ideje, a manifestaciju je otvorio Beogradski centar za OSI uz javni čas na znakovnom jeziku koji su izvela deca iz OŠ „Jefimija“ zajedno sa decom iz PU „Kung Fu Panda“, iz Obrenovca. Deca su na znakovnom jeziku izvela dve numere za koje su ih pripremile stručne saradnice Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom Anđelka Kaljević i Marija Nikolić.

„Još jedna u nizu manifestacija kojom se daje i doprinosi značaju i potrebama osoba sa invaliditetom i ukazuje na važnost da pod ovom kapom nebeskom ima mesta za sve nas, da mi kao društvo smo spremni da prihvatimo različitost i doprinesemo boljoj budućnosti i životu osoba sa invaliditetom.“ – istakao je Goran Šehović, koordinator i organizator manifestacije.

Cilj manifestacije je da se osobama sa invaliditetom, poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije. Projektom „DrugAčiji 2024“ podiže se nivo svesti poslodavaca o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom u poslovni život, kao i povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva.

Učesnici manifestacije bili su u prilici da oprobaju svoje takmičarske sposobnosti u različitim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom: šah, košarka, stoni tenis, pikado, boćanje,baskin, frizbijada, kao i da prisustvuju času joge.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: Beogradski centar za OSI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *