VEĆ PLJUŠTE KAZNE ZA VOZAČE ELEKTRIČNIH TROTINETA

Pripadnici saobraćajne policije, u narednom periodu kontrolisaće poštovanje novih propisa koji se odnose na vožnju električnim trotinetom.

Zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka sankcionisano je šest vozača, zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige pet, dok su zbog neposedovanja identifikacione nalepnice sankcionisana dva vozača trotineta

Pripadnici saobraćajne policije, u narednom periodu kontrolisaće poštovanje novih propisa koji se odnose na vožnju električnim trotinetom, a koji predviđaju obavezu da ta vozila imaju identifikacionu nalepnicu i da vozači koriste zaštitne kacige i svetloodbojne prsluke, saopštio je danas MUP.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na Instagram nalogu MUP-a, tokom jučerašnjeg dana, kada su nova pravila stupila na snagu, podneto je 13 prekršajnih naloga protiv vozača trotineta.

Električni trotinet
Električni trotinetfoto: AP Photo/Pavel Golovkin

Zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka sankcionisano je šest vozača, zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige pet, dok su zbog neposedovanja identifikacione nalepnice sankcionisana dva vozača trotineta.

Jedan vozač isključen je iz saobraćaja, jer je upravljao trotinetom u stanju srednje alkoholisanosti, sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajni policajac
Saobraćajni policajacfoto: RINA

„Budite odgovorni! Poštovanjem zakona ne izbegavate samo kaznu, to je važno prvenstveno zbog vaše lične sigurnosti. Čuvajte se i poštujte zakon“, poručuju iz MUP-a.

Izvor : Espreso / Mondo / Prenela: J.N.

Foto: EPA GEORGI LICOVSKI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *