EKO-ROCK FESTIVAL „AIR FEST“ 14. I 15. JUNA U OBRENOVCU – „DIŠI ZA SEBE, JER DIŠEŠ ZA DRUGE“

Air Fest je za svoju eko rock priču, koja se ove godine dešava 14. i 15. juna, izabrao od početka, sa dobrim razlogom, Zabransku šumu nadomak Obrenovca.

Verujemo da muzički festivali nisu samo događaji, već mesta na kojima se srećemo iz tih – pravih razloga. Lepa sećanja su samo jedan od njih, ljubav za rokenrolom takođe, a svest o zdravoj životnoj sredini ono od čega ne odustajemo, iz godine u godinu.

AIR FEST je krenuo u muzičko ekološku priču pre 4. godine vođen idejom da je muzika jedan od najlepših načina komunikacije kako sa odraslima, tako i sa najmlađima, ali prvi korak moramo napraviti mi. Zato je ovogodišnji slogan „Diši za sebe, jer dišeš za druge“!

Muzički program Air Festa ove godine je u znaku bendova koji su višegodišnji prijatelji festivala uz aktuelne regionalne zvezde domaće, ali i internacionalne muzičke scene sa koje nam direktno stiže autentična ličnost rock’n’rolla, od istorije do danas. Prvi put ćemo imati na bini i DJ gosta koji se uklapa savršeno u kontekst jednog eko-rock festivala!

Prvog dana, 14. juna, ćemo imati priliku da čujemo srčani pank rok grupe Patent, garažne 16/8/23, beogradski pop rock – Dram, tradiciju rokenrol poezije, grupu Kanda, Kožda i Nebojša, i za sam kraj večeri rokenrol omaž sa gradskim integritetom – DJ Kedlavi.

Drugog dana Air Festa, 15. juna sviraju bend Gluvo doba, lepota treš punk rocka – Bolesna štenad, jedinstveni Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, regionalne zvezde indie rock orijenta – KOIKOI; i Daniel Jeanrenaud – istinska legenda bluz i rokenrol sveta, ključna karika čuvenih Kingsnakes – a, i to uz ritam podršku domaćih šoumena – Multietničke atrakcije.

Kao ekološki rock festival koji okuplja oko sebe one jednako strastvene za muziku koliko i za životnu sredinu bez zagađenja i primenjiva ekološka prava, ponosni smo na činjenicu da svake godine osim dobrog zvuka uspevamo da prenesemo i ekološki stav i znanje zahvaljujući vrhunskim stručnjacima iz oblasti zaštite vazduha i životne sredine. Svaku našu ekološku priču otvaraju najmlađi i to na umetničko-aktivistički način, jer za zdrav vazduh se moraju izboriti i veliki i mali kojima sve naše ostaje – i ono dobro i ono loše.

Zato ove godine obrenovački osnovci na AIR FEST – u izvode predstavu „Oplaneti se“ pod palicom pozorišne grupe Hator. Ovo je priča o uticaju globalnih ekoloških problema na živote dece u jednom naselju. Kroz svakodnevne događaje i situacije deca spoznaju koliko smo naudili sami sebi narušavajuci prirodnu ravnotežu, ali i koliko mi sami možemo da učinimo na očuvanju životne sredine upravo kostisteći dostignuća modernog sveta. Osim ove poučne predstave ove godine je organizovan i konkurs za najbolji crteže na temu zaštite životne sredine i naše planete.

Drugog dana festivala, u subotu od 13 časova, Milenko Jovanović će govoriti o uticaju gradskog zagađenja vazduha na naše zdravlje, posebno najmlađih. Milenko je diplomirani meteorolog, član stručnog tima Agencije za zaštitu životne sredine, načelnik Odeljenja za indikatore, izveštavanje i informacioni sistem, Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha, koordinator je uspostavljanja državnog monitoringa kvaliteta vazduha na 36 mernih stanica širom Srbije.

Air Fest je imao dosta uspeha u prikupljanju humanitarnih sredstava zahvaljujući velikom prijatelju festivala, Froneri sladoledima, koji su već višegodišnji pokrovitelji naših humanitarnih akcija. Kupovinom sladoleda doniramo novac direktno deci koja su već u velikom broju prijavljena za ovaj naš mali, a veliki slatki doprinos. Ove godine pomažemo Nikoli Aćimoviću.

Ulaznice za Air Fest 2024. su u prodaji po cenama od 1000 dinara za petak, 14. jun i 1200 dinara za subotu, 15. jun. Promo cena paketa do 2. juna je 1500 dinara!

PRODAJNA MESTA:

  • Obrenovac „Kafana kod tri lepe“, Zabran ul. Zabranski put 10/A.
  • Beograd: Caffe „Žizolino“, Novi Beograd, Blok 21

Izvor: Balkanrock

Foto: Arhiva, leptiric_photography

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *