BICIKLIJADA NA GRADSKOM TRGU

Na gradskom trgu u Obrenovcu održana je biciklijada, a učesnici su bili deca vrtića ”Ciciban”, Predškolske ustanove ”Perka Vićentijević”. Deca su vozila bicikle i trotinete i tom prilikom pakazali spretnost i dobro poznavanje saobraćajnih pravila. Ove aktivnosti vrtića ”Ciciban” svojim prisustvom podržali su predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Vaspitač u Predškolskoj ustanovi ”Perka Vićentijević” Violeta Bogosavac naglasila je da je osnovna ideja ovogodišnje biciklijade, da deca usvoje nova znanja o saobraćajnim praavilima.

– Na gradskom trgu postavljen je start, mesto odakle su deca polazila, kao i cilj, a uz to označili smo i pešački prelaz, gde su deca pokazala znanje o pravilima ponašanja u saobraćaju- rekla je Bogosavac.

Vaspitači tokom godine kroz različite organizovane aktivnosti, rade sa decom na usvajanju znanja o saobraćajnim propisima.

Biciklijada na trgu organizovana je za decu iz starijih vrtičćkih grupa, dok su mlađa deca imala organizovane aktivnosti u dvorištu vrtića.

– Mlađa deca su imala svoje autiće, koje su gurali. Odlučili smo da decu iz starije grupe dovedemo na trg, jer smatramo da su usvojili znanja o pravilima ponašanja u saobraćaju, što se danas moglo i primetiti – navela je Bogosavac.

Predsednik Komsije za bezbednost saobraćaja Ivan Stojić istakao je da je važno da se radi na edukaciji najmlađih učesnika u saobraćaju, kako bi oni stekli neophodna znanja o saobraćajnim pravilima i kako bi bezbedno učestvovali u saobraćaju.

– Deca iz vrtića ”Ciciban” pokazala su izuzetno znanje kada je u pitanju korišćenje bicikle i tritineta, kao i pravilnog učestvovanja u saobraćaju – rekao je Stojić.

Izvor : obrenovac.rs

Foto : obrenovac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *