DOM ZDRAVLJA OBRENOVAC OBELEŽIO SLAVU SVETI VRAČI

Zaposleni Doma zdravlja Obrenovac danas su obeležili praznik svih lekara, Svete vrače. Svečanom obredu rezanja slavskog kolača u Domu zdravlja Obrenovac prisustvovali su i predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Kozma i Damjan su braća poreklom iz Rima, kojima je Bog u mladosti dao dar da leče ljude. Ceo život posvetili su isceljivanju bolesnih, nikada ne uzevši od njih novac, zbog čega ih nazivaju i „Bezsrebrenici“. Među svojim pacijentima nisu pravili razliku po nacionalnosti i veri. Jedino što su tražili za uzvrat od svojih pacijenata bilo je da ne izgovaraju ime Hristovo uludo, čak i ako ne žele da prihvate hrišćanstvo.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević i gradski menadžer, Miroslav Čučković čestitali su slavu zaposlenima u Domu zdravlja Obrenovac i direktoru Milošu Pekoviću

-„I ove godine na 14.novembar, kada slavimo zaštitnike medicinskih radnika, Sv.Kozmu i Damjana, osvrnuli smo se na važan period za Obrenovac koji je obeležio puštanje u rad našeg novog dijagnostičkog centra.
Srećna vam slava, drage kolege, i hvala za brigu o svim građanima našeg Obrenovca.“ – rekao je Stanojević.

„Srećnu slavu želim svim radnicima Doma zdravlja Obrenovac. Hvala vam za sve dane i noći poklonjene svome gradu. Posebna čestitka jubilarcima koji danas slave godišnjicu rada!“ – naglasio je Miroslav Čučković.

Mladi sveštenik, izmedju ostalog, u prigodnom govoru posle slavske službe, reče :

-„Kod vas dolaze ljudi kada su slabi, u nemoći, kada imaju bol i vi kada im pristupate na jedan ljudski način, možete doprineti ne samo zdravlju te osobe, nego da čovek na jedan dostojanstven način iznese svoj krst i svoju tegobu. Zato je lekarski posao jedan od najsvetijih zanata, zapravo nauka.“

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *