POTPISAN UGOVOR O NASTAVKU PROGRAMA „EKO KAMPOVI“

U Sportsko kulturnom centru Obrenovac potpisan je ugovor sa „Centrom dečjih letovališta Beograd“ o nastavku realizacije programa „Eko kampovi“ u okviru kog svi učenici nižih razreda osnovne škole potpuno besplatno odlaze na rekreativnu nastavu i borave na najlepšim srpskim planinama. Ugovor su potpisali direktor SKC Obrenovac, Dušan Mitrović i direktor „Centra dečjih letovališta Beograd“, Ivan Jegorović.

U sklopu programa ,,Eko kampovi” učenici borave na Tari, Goču, Rudniku, Bukulji i Divčibarama u odmaralištima „Centra dečijih letovališta i odmarališta Beograd”. Program se sprovodi preko JP Sportsko kulturni centar Obrenovac, a u potpunosti ga finansira Gradska opština Obrenovac.

Direktor SKC Obrenovac, Dušan Mitrović, naglasio je da je novina što deca sada putuju tokom školske godine jer se boravak na planinama tretira kao rekreativna nastava i posebno se zahvalio učiteljicama koje tokom boravka na pravi način brinu o deci. Zahvaljujući ovom programu na planinama je do sad boravilo 19500 dece iz Obrenovca.

Program „Eko kampovi“  je jedinstven u Srbiji, a uspešno se realizuje već dvanaest godina i veoma je značajan za pravilan razvoj mališana. Opština Obrenovac prepoznaje interes dece u zdravstvenom smislu ali i u ekološkom i socijalnom smislu gde se deca razvijaju učeći o prirodi uživajući u prirodi.

„Svaki projekat koji traje ovoliko godina znači da vredi. Punih dvanaest godina zaredom naša deca iz Obrenovca idu u Centar dečijih letovališta, na naše planine i ovo su životni projekti, projekti od najveće moguće važnosti. Jako je važna infrastruktura i sve što se radi, ali ukoliko ne budemo brinuli o deci na ovaj način mislim da nećemo imati ni potpun efekat ovih infrastrukturnih projekata.“ – rekao je direktor „Centra dečijih letovališta i odmarališta Beograd”, Ivan Jegorović. 

Deca tokom svog sedmodnevnog boravka kvalitetno provode vreme, imaju ekološke radionice, ekološke kvizove, upoznaju se sa okolinom, geografskim područjem i uživaju u svim blagodetima kako čistog planinskog vazduha, tako i samog smeštaja u odmaralištima, a kako navodi direktor Jegorović uvek ima nekih novina, nekih novih sadržaja koji doprinose da deci u ovim objektima nikada nije dosadno.

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac redovno obilaze decu u ovim odmaralištima kako bi se i sami uverili u kvalitet usluga, a i uživali u dečjoj radosti.

Cilj ovog projekta je bolji i kvalitetniji način života, a akcenat je na očuvanju zdravlja dece i omladine sa teritorije opštine Obrenovac.

Polazak prve grupe učenika na Goč planiran je već krajem ove nedelje.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto:GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *