URUČENE NOVČANE NAGRADE NAJBOLJIM STUDENTIMA OBRENOVCA

U prostorijama biblioteke „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu, organizovana je dodela druge rate studentskih novčanih nagrada najboljim studentima osnovnih i master studija akreditovanih fakulteta i visokih škola.

„Radi se o drugoj rati koja iznosi 36.000 dinara, što će reći da je ukupna nagrada 72.000 dinara i to je onaj novac koji će oni moći da koriste za kupovinu udžbenika ili za neke njihove lične potrebe. Najbitnije je da se oni osete da su potrebni ovom gradu, kako bi sa svojim znanjem koje stiču na fakultetima mogli nama kao gradu da doprinesu. Bitno je da slušamo njihove savete, jednostavno moramo da gradimo grad po meri budućih generacija. Obrenovac treba da ima što više studenata i što više ljudi koji žele sa svojim idejama da podižu Obrenovac i da podstiču njegov razvoj“ – rekao je Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac.

Na konkursu Gradske opštine Obrenovac, 50 studenata sa visokim prosečnim ocenama ostvarenim tokom godina studiranja, dobilo je pravo na novčane nagrade koje su podeljene u dve rate.

„Još jedan od uspešnih programa koje Gradska opština Obrenovac sprovodi već godinama unazad. Pre samo dva dana bili smo svedoci još jedne grupe mališana koja je krenula na klimatski oporavak put najlepših srpskih planina. Drago nam je da vidimo veliki broj uspešnih studenata danas u prostorijama biblioteke i ovim programima trudićemo se da im pomognemo u njihovoj daljoj budućnosti. Pored svih ovih aktivnosti imamo besplatne radionice u KZM za sve mlade sugrađane, IT kurseve, a iskoristiću priliku da pozovem sve studente da se prijave za novu studetnsku karticu, koja ima veliki broj pogodnosti i znatno će im olakšati njihov studentski život“ – rekao je Boris Bogdanovski, načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima.

Nagrade je studentima uručio Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *